Foto: PR

Is de pizzarette het nieuwe gourmetten?

  Partnerbijdrage

Kennelijk hechten we in Nederland nogal aan tradities. Aan vaste waarden. Als de zon zich bijvoorbeeld ook maar even laat zien, dan denken we meteen aan de barbecue. En tijdens de feestdagen halen we massaal het gourmetstel van stal, waarop we elk jaar opnieuw hetzelfde vlees, dezelfde vis en exact dezelfde groenten bakken op de ondertussen verouderde bakplaat. Het kan tegenwoordig gelukkig ook anders. En verandering van spijs doet eten. Probeer in plaats van het gourmetstel maar eens de pizzarette. Een aanrader!

Een stuk leuker en gezelliger dan gourmetten

Nee, gourmetten hebben de meeste mensen ondertussen wel gezien en geproefd. Het is toch altijd hetzelfde. Dan kun je veel beter een pizzarette aanschaffen. Op de pizzarette maak jij je eigen mini pizza’s. Vooral kinderen vinden dat toch een stuk leuker dan gourmetten. Bovendien eet je weer eens wat anders dan wanneer je gaat gourmetten. De pizzarette, goed beschouwd niets anders dan een kleine pizzaoven die je net als het gourmetstel gewoon op tafel kunt zetten, wint aan populariteit. Terwijl de volwassenen zich verbazen over de vele mogelijkheden die het biedt, vinden kinderen het vooral veel gezelliger. Die blijven ineens ook aan tafel om hun eigen mini pizza’s te maken en die heerlijk op te eten. En dat is wel zo gezellig uiteraard.

De mini pizza is in een kleine tien minuten klaar in de pizzarette

Natuurlijk kun je de pizzarette gewoon heel het jaar door gebruiken. Je hoeft zeker niet zo lang te wachten als bij het gourmetstel het geval is. Want die mocht vaak pas een dag voor de kerstdagen uit het vet gehaald worden. De pizzarette is een handig, klein oventje met een bakplaat en met een aantal uitsparingen. Standaard kun je met dit oventje met zes mensen tegelijk kleine mini pizza’s maken. De temperatuur in de kleine oven kan, afhankelijk van het type dat je kiest, oplopen tot wel 230 graden Celsius. Dat betekent dat je de gemiddelde minipizza in een tijdbestek van tussen de zeven en tien minuten bakt. Om vervolgens uiteraard weer snel een nieuwe pizza te maken.

Kies de standaard bakplaat of de bakplaat met vuurvaste stenen in de pizzarette

Je hebt zeker wat te kiezen als je besluit om ook een pizzarette te proberen. Zo kun je prima uit de voeten met de standaard bakplaat, je kunt echter ook kiezen voor een vuurvaste, stenen bakplaat. Voordeel is dat vocht met deze vuurvaste stenen niet de kans krijgt om in de bodem van de pizza’s te trekken. En elke pizzaliefhebber weet dat je zonder vocht een heerlijke en vooral krokante korst krijgt. Je pizza wordt niet slap met een dergelijke bakplaat.

Niet langer staren naar dat ene stukje vlees

Gebruik maken van de pizzarette is leuker dan gourmetten, zo oordelen althans de meeste mensen die ondertussen ook de pizzarette hebben geprobeerd. Gourmetten was toch vooral een kwestie van maar blijven staren naar dat kleine stukje vlees dat je op de bakplaat legde om er later achter te komen dat iemand anders ‘m van je gepikt en opgegeten had. Het bereiden van een kleine pizza is veel leuker. Je maakt natuurlijk steeds die pizza’s die jij lekker vindt en bepaalt zelf hoe jij de bodem in gaat vullen. Want dat is het principe. Je neemt een deegbodem, vult die met lekkernijen en brengt de minipizza met een spatel in de pizzarette. Vervolgens wacht je een kleine tien minuten en geniet je van je eigen pizza.

Heel veel meer mogelijkheden met de pizzarette

Vergelijk je gourmetten met het gebruik van de pizzarette, dan is de geur die nadien in je huis hangt met de pizzarette toch behoorlijk minder nadrukkelijk aanwezig. Je hebt ook meer mogelijkheden. Want ingrediënten als paprika, ui, champignons, broccoli, olijven, ananas, salami, zalm, ham, gehakt en geraspte kaas gelden nog slechts als basisingrediënten voor de pizza. Er zijn nog heel veel meer opties om precies die pizza te maken die jij zo lekker vindt. Je kunt volop experimenteren, en dat was met de kleine stukjes frikadel en kip toch wel wat lastiger.

Maak het pizzadeeg zelf en zorg voor extra bloem en griesmeel

Heb je een pizzarette in huis gehaald en ga je voor het eerst aan de slag? Dan kun je ervoor kiezen om verschillende bakjes met heerlijke toppings op tafel te zetten. Uiteraard is een goede tomatensaus de basis en je kunt wat betreft het deeg kiezen voor kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Wil je er echt iets bijzonders van maken dan kun je ook eerst zelf het pizzadeeg nog maken. Vinden de kinderen vast ook leuk! Zorg wel dat je altijd wat extra bloem of griesmeel in huis hebt. Ga je voor zelfgemaakt deeg, dan kun je dat in de bloem of het griesmeel extra goed rollen namelijk. Ja, het gebruiken van de pizzarette zou zomaar eens het nieuwe gourmetten kunnen worden!

Dit artikel wordt u aangeboden door producten-vergelijker.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden