Foto: PR

De voordelen van sporten met een smartwatch

  Partnerbijdrage

Sporten is goed voor onze gezondheid. Zo is de kans op overgewicht bijvoorbeeld een stuk kleiner als je regelmatig sport. Sommige mensen nemen daarom een abonnement op de sportschool terwijl anderen liever een rondje hardlopen of fietsen. Welke sport je ook beoefent, het dragen van een smartwatch is altijd het overwegen waard. Omdat zo’n horloge relatief duur is, sta je hier mogelijk niet om te springen. Toch moet je weten dat sporten met een smartwatch de nodige voordelen met zich meebrengt. In deze tekst zetten we een aantal voordelen van sporten met een smartwatch op een rijtje.

1. Je wordt gestimuleerd te bewegen

Eén van de grootste voordelen van een smartwatch is dat zo’n horloge jou stimuleert om te gaan bewegen. De meeste smartwatches bieden jou namelijk de mogelijkheid om bepaalde doelen in te stellen. Heb je ingesteld dat je 10.000 stappen per dag wilt zetten, maar zit je hier nog niet aan? Dan herinnert het horloge jou eraan dat je moet bewegen om jouw doel te behalen. Daarnaast kun je bij de meeste horloges speciale sportdoelen instellen, zoals minimaal 30 minuten per dag bewegen of een x-aantal intensieve trainingen per week afleggen. Met een smartwatch heb je dus eigenlijk altijd een stok achter de deur om voldoende te bewegen.

2. Inzicht in jouw sportprestaties

Loop je iedere week een rondje hard? Dan is het leuk om jouw prestaties bij te houden. Als je weet hoelang je de vorige keer over een bepaalde afstand gedaan hebt, kun je de volgende keer proberen dit te verbeteren. Dit kan met een stopwatch of de timer op jouw smartphone, maar je kunt hier ook een smartwatch voor gebruiken. Smartwatches geven jou namelijk inzicht in jouw sportprestaties.

Een smartwatch meet bijvoorbeeld hoelang je hardgelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrandde tijdens een activiteit. Omdat een smartwatch vaak verbonden wordt met een smartphone, heb je altijd inzicht in jouw sportprestaties. Voordeel hiervan is dat je voorafgaand aan een nieuwe sportsessie precies kunt zien wat de resultaten van de vorige keer waren. Hierdoor kun je proberen om dit keer een nog beter resultaat neer te zetten.

3. Speciale bandjes voor het sporten

Tijdens het sporten zweet je mogelijk al snel. Draag je een horloge? Dan kan de huid rondom het bandje gaan irriteren. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Als je een Apple watch hebt is dit overigens geen probleem. Je kunt namelijk verschillende soorten Apple watch bandjes kopen. Niet iedereen ziet het nut van verschillende bandjes in, maar dat is er wel degelijk. Je kunt bijvoorbeeld speciale Apple watch sport bandjes aanschaffen. Zoals de naam al aangeeft, zijn dergelijke bandjes bedoeld om te dragen tijdens het sporten. Is jouw horloge normaal gesproken voorzien van een Apple watch leren bandje? Vervang deze dan door een sportbandje voordat je gaat sporten. De kans op irritaties is in dat geval een stuk kleiner.

Dit artikel wordt u aangeboden door Smartwatchbanden.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden