Foto: PR

Zonnepanelen laten plaatsen in Zutphen?

  Partnerbijdrage

De populariteit van zonnepanelen blijft alleen maar groeien, ook in Zutphen. Steeds meer mensen zien de vele voordelen in van zonnepanelen. Je hoort er veel over, maar wat leveren zonnepanelen jou precies op en door wie kun je deze laten plaatsen in Zutphen?

Je eigen energie opwekken

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je je eigen energie opwekt. Na de plaatsing van zonnepanelen op je dak lever je zelf energie aan bij je energiemaatschappij. Dit zie je terug in de energierekening. Je bent niet meer afhankelijk en je wekt groene en uiteindelijk goedkope of zelfs gratis energie op.

Ook zonder zon

Zonnepanelen in Zutphen laten zetten? Misschien vraag je je af, wat als er geen zon is? Geen zorgen, zonnepanelen werken ook zonder zon. Ze werken namelijk niet zozeer op zonlicht, maar op daglicht. Ook op een bewolkte dag doen de panelen zijn werk.

Groene energie

We stappen massaal over naar groene energie. Ook de energiemaatschappijen willen steeds meer van het gas af en overstappen naar groene energie. Nederland wilt in 2050 zelfs helemaal van het gas af. Gas is nu eenmaal allesbehalve milieuvriendelijk door de uitstoot van CO2 die vrijkomt bij de verbranding van aardgas. Zonnepanelen zijn een mooi alternatief, die het natuurlijke daglicht omzet in groene energie.

Btw-teruggave van zonnepanelen

Omdat de overheid burgers wil stimuleren om over te stappen op groene energie, kan iedereen met zonnepanelen btw terugvragen. Hiermee kun je uiteindelijk honderden euro’s terugkrijgen – tot wel €900. Zie je deze administratieve taak niet zitten? Sommige energiemaatschappijen hebben een gratis btw-teruggave service, zodat je het niet zelf hoeft te regelen.

Er zijn subsidies beschikbaar

Voorheen waren er nog landelijke subsidies voor zonnepanelen. Dit is helaas niet meer het geval. Sommige gemeentes hebben echter nog steeds hun eigen subsidies voor zonnepanelen. Check daarom altijd bij je eigen gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Investering terugverdienen

Zonnepanelen laten plaatsen is een investering. Wat je eerst betaalt, krijg je later terug. Het verschilt per huishouden hoe lang het duurt voordat je de investering hebt terugverdiend. Stel dat je dertien zonnepanelen aanschaft, dan zal de terugverdientijd waarschijnlijk minder dan zes jaar zijn. Daarna kun je écht genieten van zeer goedkope en soms zelfs gratis energie. Wist je dat je huiswaarde ook hoger wordt na de plaatsing van zonnepanelen?

Zonnepanelen laten plaatsen in Zutphen

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je zelf zonnepanelen laten plaatsen? Je hoeft gelukkig niet zelf het dak op te klimmen. Groene energiemaatschappijen zoals Pure Energie helpen je om alles te regelen. De plaatsing en aansluiting van de zonnepanelen worden uit handen genomen door gecertificeerde monteurs. Je kiest gelijk voor A-kwaliteit zonnepanelen met garantie. Zo geniet jij binnen enkele jaren al van de allergoedkoopste energie.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pure Energie. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden