Ouderwets buitenspelen? Dit zijn vijf tips!

  Partnerbijdrage

Het hele jaar door zijn er leuke activiteiten te bedenken om buiten te kunnen doen. Zolang het weer goed is, kun je wandelen, fietsen of gewoon ouderwets buitenspelen. Het is gezond om in de buitenlucht te zijn en je pakt er gelijk wat extra beweging door, vooral wanneer je de auto laat staan en wandelend naar de plaats van bestemming gaat. Hier in Zutphen is het Emerpark een uitstekende locatie om te vertoeven. Hier kun je niet alleen volop genieten van de omgeving, maar ook op allerlei manieren actief bezig zijn. Vijf leuke tips!

Racen met een radiografisch bestuurbare auto
Als je een radiografisch bestuurbare auto hebt gekocht, wil je daar natuurlijk volop mee gaan racen. Vaak is echter in de eigen woonomgeving niet echt een geschikte locatie te vinden, want je hebt er wel wat ruimte voor nodig en het is geen goed idee om zo’n auto op de openbare weg te laten rijden. In een park gaat dat natuurlijk prima, mits je er geen andere bezoekers hindert. De Traxxas Rustler is zelfs speciaal ontworpen voor ruig terrein en leent zich dus uitstekend voor een racewedstrijdje in het park. Maar ook de Arrma Infraction, een schaalmodel van een pick-up truck, maar in feite een waar racemonster, leent zich uitstekend hiervoor.

Outdoor fitness
Met wat simpele middelen kun je zelf je eigen conditie flink verbeteren. Gewoon door lekker te bewegen in de buitenlucht. Neem bijvoorbeeld een springtouw mee. Touwtje springen is een heel eenvoudige manier om buiten in het park lekker te trainen. Je zou ook wat gewichten kunnen meebrengen voor een krachttraining, maar besef dan wel dat je die ook onderweg moet meesjouwen.

Zet een puzzeltocht uit
Wil je iets leuks organiseren voor een groep vrienden? Zet dan een puzzeltocht uit voor ze. Dit vereist wel wat voorbereiding, maar zal tot veel plezier leiden. Je kunt er allerlei puzzels in verwerken, maar ook bijvoorbeeld een actieve zoektocht naar een bepaald object opzetten.

Jeu de Boules
Dit is echt een spel dat door jong en oud gespeeld kan worden. Je hebt er weinig voor nodig en je beleeft er veel plezier aan. Een setje ballen scoor je voor minder dan twee tientjes.

Lopen
Zelfs van lopen kun je een spel maken. Lopen in een bepaald tempo, met intervallen, in estafettevorm, enzovoort. Hierdoor kun je goed aan je conditie werken zonder attributen nodig te hebben.

 Dit artikel wordt u aangeboden door Traxxas Rustler. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden