Foto: PR

Waarom linkbuilding voor een ondernemer lastig en tijdrovend is

  Partnerbijdrage

Bijna iedereen die op zoek is naar een product of dienst, gebruikt daarvoor tegenwoordig zoekmachines zoals Google. Het is daarom ontzettend belangrijk voor ondernemers om hoge posities in de zoekresultaten te behalen. Er zijn meerdere manieren om hoger in Google te komen en zo je klanten jou te laten vinden. Eén daarvan is linkbuilding; waarbij links naar jouw website op externe sites worden geplaatst. Maar voor een ondernemer is dit een nogal tijdrovende klus, en daarnaast is ook vrij lastig. Lees hier waarom dat zo is, en waarom je het beste je linkbuilding kunt uitbesteden aan een ervaren online marketing bureau.

Zo werkt linkbuilding

Middels linkbuilding werk je aan een sterk linkprofiel, en dat wordt door zoekmachines zoals Google gewaardeerd. Het gevolg: hogere posities in de zoekmachines. Linkbuilding is niets anders dan het plaatsen van content op een externe website zoals een blog, met daarin een link naar een pagina van jouw site. Op die manier ziet Google dat andere websites jou als een serieuze partij beschouwen. Belangrijk bij linkbuilding is dat deze externe websites betrouwbaar zijn en autoriteit hebben. Hoe meer links vanaf zulke sterke sites, hoe beter jouw linkprofiel en hoe hoger jouw positie in Google. 

Linkbuilding uitbesteden: zo werkt het

Linkbuilding lijkt erg simpel, maar dat is het helaas niet. Althans, niet voor een ondernemer zelf. Ten eerste is het niet altijd gemakkelijk om goede externe sites te vinden voor het plaatsen van jouw content. En ten tweede zul je vaak ‘nee’ te horen krijgen wanneer je deze sites benadert met een voorstel voor linkbuilding. De oplossing is echter wél simpel: linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bureau, zoals Doublesmart. Zo’n bureau beschikt over een groot linkbuildingnetwerk van betrouwbare sites met veel aanzien, waarmee je gemakkelijk jouw linkprofiel verbetert. Je bepaalt eenvoudigweg je budget en laat de rest aan de linkbuildingspecialisten over. Dat scheelt jou als drukke ondernemer ontzettend veel moeite en tijd, die je weer in je bedrijf kunt stoppen. Hoger in Google komen is zo wel heel gemakkelijk!

Meer manieren om hoger in Google te komen 

Naast het uitbesteden van je linkbuilding, kun je ook andere onderdelen van SEO uitbesteden aan zo’n online marketing bureau. Hoger in Google komen doe je namelijk met een complete SEO strategie, en niet met linkbuilding alleen. Focus dus ook op een gebruiksvriendelijke website die draait als een zonnetje. Daarnaast dient je content SEO-proof te zijn, onder andere met het gebruik van de juiste zoekwoorden op de juiste plekken. Een online marketing bureau, zoals Doublesmart, kan deze middels een zoekwoorden analyse achterhalen en daarnaast een concurrentieanalyse uitvoeren om te laten zien op welke punten jij beter kunt gaan scoren dan je concurrentie. Ook weet een online marketing bureau alles over de veranderlijke eisen van Google, zodat ze snel kunnen handelen wanneer het algoritme aan een verandering onderhevig is. Zo hoef jij je hier niet druk om te maken, en weet je zeker dat je niet de plank misslaat met jouw SEO.

Dit artikel wordt u aangeboden door DoubleSmart. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden