Afbeelding
Foto: PR

De tuinmeubeltrends van 2021

Partnerbijdrage

Kan jouw tuin een opknapbeurt gebruiken? Wat dacht je van nieuwe tuinmeubelen! Een nieuwe tuinset geeft jouw tuin weer een hele andere look. Laten we kijken naar de tuinmeubeltrends van 2021, met onder andere kuipstoelen voor buiten, heerlijke hangstoelen, knusse tuinbankjes en de verstelbare tuinstoelen van Van der Garde.

De leukste tuintafels

De tuintafel is deze zomer de eyecatcher van iedere tuin. Vooral grote tuintafels zijn namelijk in de mode en deze nemen nogal wat ruimte in beslag. Je wilt er daarom zeker van zijn dat de tafel helemaal naar jouw smaak is. Dit seizoen zie je met name grote houten tafels terug. Er ligt dit jaar veel nadruk op de verfijnde en sierlijke poten in plaats van het tafelblad. Veel onderstellen zijn tegenwoordig van aluminium. Het staat heel elegant en is ook nog eens roestvrij. Naast de kleine ronde bistro tafels, stelen ook grote ronde tafels deze zomer de show, waar je met zijn vieren of zessen aan kunt zitten. Met al deze verschillende tuintafels weet je zeker dat jouw tuin niet saai wordt.

Kuipstoelen voor in de tuin

Fan van de kuipstoel? Kuipstoelen zijn al een tijdje helemaal in de mode voor aan de eettafel. Ze zijn nu ook verkrijgbaar voor in de tuin! Vooral de kuipstoelen – ook wel armstoelen genoemd – van kunststof met een aluminium frame zijn gewild. Kunststof is vrijwel onderhoudsvrij en het frame is bestand tegen regen en hagel. De vrolijke armstoelen zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren, van wit tot okergeel.

Picknicktafels

Deze zomer gaan we meer picknicktafels terugzien in de tuin. Niet heel gek, want deze zijn onwijs handig en leuk om aan te lunchen en borrelen! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, materialen en kleuren. Heerlijk toch, zo’n tafel en bank in één?

Tuinbanken

De tuinstoelen maken plaats voor de tuinbanken. Deze trend zul je in veel tuinen terugzien. Een mooie grote tafel met aan de ene kant twee of drie stoelen en aan de andere kant een moderne tuinbank. Met een bankje ga je voor een unieke tuin met wat afwisseling.

2-in-1 tuinbank

Op zoek naar iets nog specialer? Wat dacht je van een combinatie tuinbank. Geschikt voor twee personen, bestaande uit twee stoelen met een tafeltje eraan vast in het midden. Superhandig en het staat ook nog eens heel strak!

Loungesets voor in de tuin

De loungeset, wie kent hem niet. Hij is nog steeds onwijs geliefd in de Nederlandse tuin. Een mooie grote hoekbank met een bijpassend tafeltje in het midden. Het voelt als een warme huiskamer voor buiten. De rotan loungesets zijn nog altijd dé trend voor in de tuin. Maar ook onderstellen en tafels van teakhout veroveren inmiddels de markt.

Vrolijke kussens

Heb je eenmaal de perfecte tuinset gevonden? Maak het naar je eigen zin met vrolijke, gekleurde tuinkussens. Deze zomer zien we vooral veel felgekleurde kussens terug. Ook omarmen we bloemetjes kussens en kussens met jungle printjes. Tuinkussens maken je tuin helemaal af en heerlijk comfortabel.

Beschutting in de tuin

Met een nieuwe tuinset ben jij helemaal klaar om uren in de tuin te vertoeven. Soms wordt het wel erg heet en is het tijd voor wat verkoeling. Hoe creëer je schaduw in je tuin? Dat doe je natuurlijk met een grote parasol, of een schaduwdoek! Met een schaduwdoek heb je geen last meer van de parasolvoet. Je hoeft het zware object dan ook niet meer van plek naar plek te tillen. Je zit heerlijk koel in de schaduw en wordt deels beschermd tegen UV-straling. Span het doek boven je tuinset en geniet van optimale verkoeling.

Inspiratie genoeg dus voor jouw nieuwe tuin. Deze zomer gaan we voor unieke tuinmeubelen die vooral heel praktisch zijn. De mogelijkheden met tuinmeubelen zijn dit seizoen gigantisch. Genoeg keuze om de tuin helemaal naar jouw zin te maken! 

Dit artikel wordt u aangeboden door van der Garde. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant