Foto: PR

Tips voor het uitzoeken van het juiste speelgoed

  Partnerbijdrage

Wil je jouw kleine spruit verrassen met nieuw speelgoed? Dan moet jij je eerst een weg zien te banen door het grote aanbod. Vandaag de dag is er namelijk ontzettend veel speelgoed te koop voor kinderen. Voor meiden kun je bijvoorbeeld kinder make-up kopen en voor jongens auto’s of een voetbal. Omdat het aanbod zo groot is, kiezen sommige mensen lukraak speelgoed uit. Als je weinig tijd en moeite steekt in het vinden van speelgoed, speelt jouw kind er straks misschien niet of nauwelijks mee. Om dit te voorkomen, vertellen wij jou in deze tekst hoe je het juiste speelgoed uitzoekt.

Let op de veiligheid

Als je op zoek bent naar speelgoed voor jouw kleintje, raden we je aan goed naar de veiligheid te kijken. Sommige mensen gaan ervan uit dat alle speelgoed veilig is voor kinderen, maar dat is zeker niet het geval. Wil je jouw kind verrassen met een schommel? Dan is het zeker verstandig om naar de veiligheid te kijken. Bij dit speeltoestel plaats je jouw kind in een zitje en deze zet je vervolgens handmatig in beweging. Het is belangrijk dat het zitje veilig is, want anders valt jouw kind er mogelijk uit tijdens het schommelen. Dit kan (grote) gevolgen hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale schommels voor baby’s. De zitjes van zo’n schommel zijn extra veilig, waardoor jouw kind er eigenlijk nooit uit kan vallen.

Kijk naar de leeftijd

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen in hoeverre speelgoed veilig is voor hun kind. Geldt dit ook voor jou? Dan raden wij je aan om naar de leeftijd te kijken. Op vrijwel alle speelgoed staat tegenwoordig namelijk een leeftijd vermeld. Dit geeft niet aan hoe oud het speelgoed is, maar vanaf welke leeftijd kinderen er veilig mee kunnen spelen. Heb je speelgoed voor een kind vanaf 4 jaar op het oog, maar is jouw kleintje nog geen 4? Zoek dan liever verder. Het speelgoed in kwestie is dan namelijk niet veilig genoeg. Zo bevat het mogelijk meerdere kleine onderdelen. Als jouw kind een onderdeel in de mond stopt, kan hij/zij stikken. Koop daarom altijd speelgoed dat overeenkomt met de leeftijd van jouw kind.

Kies voor duurzaam speelgoed

Het klimaat speelt vandaag de dag een steeds grotere rol in onze samenleving. Toch zijn er genoeg mensen die hier geen rekening mee houden bij het kopen van speelgoed. Vaak wordt er alleen maar gekeken of een kind iets al dan niet leuk vindt. Desondanks is het zeker het overwegen waard om voor duurzaam speelgoed te kiezen. Waarom? Omdat dit speelgoed een langere levensduur heeft. Hierdoor kunnen jouw kleinkinderen er over een aantal jaar mogelijk ook nog mee spelen. Wil je duurzaam speelgoed kopen? Kies dan voor speelgoed van hout. Dit is weliswaar wat duurder, maar je beleeft er langer plezier aan.

Koop speelgoed dat jouw kind stimuleert

Als speelgoed er leuk uitziet, trekt het vaak de aandacht van een kind. Daarom gaan veel mensen alleen af op de uitstraling. Het moet alleen niet zo zijn dat jouw kleintje binnen de kortste keren uit is gekeken op het speelgoed. Koop daarom speelgoed dat een stimulerende werking heeft op jouw kind. Een doos met houten blokken is hier een goed voorbeeld van. Dit lijkt misschien simpel, maar het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zij leren immers dat ze op verschillende manieren een toren kunnen bouwen.

Zorg voor variatie

Een groot aantal kinderen heeft vandaag de dag ontzettend veel speelgoed. Dit maakt het extra lastig om nieuw speelgoed te kopen. Probeer altijd iets te kopen wat een kind nog niet heeft. Het is namelijk belangrijk om voor variatie te zorgen. Op deze manier kan jouw kleintje zelf kiezen met welk speelgoed hij of zij wil spelen. Om te voorkomen dat de speelgoedkist uit gaat puilen, kun je een deel van het speelgoed (tijdelijk) aan de kant leggen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Lobbes. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden