Foto: PR

5 tips om het juiste relatiegeschenk te vinden

  Partnerbijdrage

Wil jij klanten bedanken voor het vertrouwen in jouw bedrijf? Dan kun je ze een kaartje sturen of jouw waardering in woorden uitdrukken. Veel ondernemers vinden dit alleen wat afgezaagd. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan om jouw relaties een geschenk cadeau te doen. Je kunt relaties bijvoorbeeld een handdoek cadeau doen. Laat de handdoeken bedrukken met de naam en het logo van jouw bedrijf, zodat relaties altijd aan jou herinnerd worden. Vind je een handdoek geen geschikt relatiegeschenk? Geen probleem, want wij zetten hier 5 tips op een rijtje om het juist geschenk te vinden.

1. Kies een geschenk dat je kunt bedrukken

Als je op zoek bent naar een relatiegeschenk, ontdek je snel genoeg dat de mogelijkheden haast eindeloos zijn. Door het grote aanbod weet je mogelijk niet welk geschenk je moet kiezen. Sommige ondernemers kiezen daarom lukraak een relatiegeschenk uit. Dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk een geschenk kiest dat je niet kunt bedrukken. Een gemiste kans, want met bedrukte relatiegeschenken kun je direct reclame maken voor jouw bedrijf. Neem bijvoorbeeld bedrukte T-shirts. Op de borst van dit T-shirt kun je de naam en/of het logo van jouw bedrijf laten drukken. Desgewenst kun je ook nog voor een leuke bedrukking op de achterkant kiezen, zoals de naam van de klant of relatie.

2. Zoek uit waar jouw relaties van houden

Jouw relaties vinden het vast en zeker leuk om zo nu en dan een geschenk te krijgen. Helaas valt een relatiegeschenk niet altijd in de smaak. Dit is bijvoorbeeld het geval als het om een standaard geschenk gaat, zoals een pen, schrijfblok of pet. Dergelijke geschenken worden door veel bedrijven cadeau gedaan aan hun relaties, maar ze worden meestal niet gebruikt. Als je jouw relaties zo’n geschenk cadeau doet, is de kans groot dat deze in de prullenbak beland. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Zoek daarom uit waar jouw relaties van houden. Focus jij je op een specifieke branche? Dan is dit makkelijker dan wanneer je bedrijven in verschillende branches bedient.

3. Laat jouw creativiteit de vrije loop

Een relatiegeschenk is iets wat vaak nog op het laatste moment geregeld moet worden. Daarom gaan veel bedrijven voor een veilige keuze. In dat geval kom je waarschijnlijk al snel uit bij standaard geschenken, zoals pennen of ijskrabbers. Wil je jouw relaties een uniek geschenk cadeau doen? Laat jouw creativiteit dan de vrije loop. Helaas loopt menig ondernemer al snel vast als hij aan een relatiegeschenk denkt. Als dit ook voor jou geldt, kun je overwegen dit proces uit te besteden. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van deze geschenken kunnen jou ongetwijfeld aan een uniek relatiegeschenk helpen.

4. Stel een budget vast

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maten. Gevolg hiervan is dat er ook verschil zit in de prijs. Zo betaal je voor een bedrukt T-shirt of een bedrukte handdoek bijvoorbeeld meer dan voor een onbedrukt exemplaar. Ook het materiaal waarvan het relatiegeschenk gemaakt is, speelt mee in de prijs. Voor een kwalitatief materiaal betaal je nou eenmaal meer. Om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft aan een relatiegeschenk, raden wij jou aan een budget vast te stellen. Dit maakt het zoeken bovendien een stuk makkelijker, want je kunt filteren op de prijs.

5. Overweeg een duurzaam relatiegeschenk

Bij de productie van relatiegeschenken wordt over het algemeen niet echt rekening gehouden met het milieu. Zo worden veel van deze geschenken bijvoorbeeld gemaakt van plastic. Daarbij komt dat de meeste relatiegeschenken niet bepaald lang meegaan. Staat duurzaamheid bij jouw bedrijf hoog in het vaandel? Dan doe je er goed aan dit mee te nemen in de keuze voor een relatiegeschenk. Kies in dat geval voor een duurzaam relatiegeschenk. Zo’n geschenk gaat vaak lange tijd mee, waardoor jouw klanten er jarenlang plezier aan beleven.

Dit artikel wordt u aangeboden door IGO PROMO. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden