Foto: PR

Vloer als eyecatcher van je woning

  Partnerbijdrage

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis? Dan weet je waarschijnlijk al dat er vandaag de dag ontzettend veel mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor laminaat of vloerbedekking, maar ook voor tegels of pvc. Door het grote aanbod vind je het misschien lastig om een keuze te maken. Maak vooral geen overhaaste beslissingen, want dan kies je mogelijk een verkeerde vloer. In dat geval krijg je waarschijnlijk al snel spijt van jouw keuze. Neem daarom liever de tijd om een nieuwe vloer te kiezen. Op deze manier kun je tevens voor jezelf bepalen of de vloer een eyecatcher is. Benieuwd welke vloeren tegenwoordig echte eyecatchers zijn? Wij zetten hieronder een aantal populaire vloeren op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Pvc vloer

Ondanks dat pvc vloeren niet de goedkoopste vloeren zijn, kiezen veel mensen tegenwoordig voor een pvc vloer. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is pvc een duurzaam materiaal. Als je een vloer van dit materiaal in jouw woning legt, kun je er jarenlang mee vooruit. Ten tweede is pvc een dun materiaal is. Hierdoor kun je zo’n vloer goed combineren met vloerverwarming. Kies je voor pvc? Dan haal je bovendien een waterbestendige vloer in huis. Als je een glas drinken laat vallen, blijft het water op de vloer liggen. Hierdoor kun je het makkelijk met een doekje afnemen.

Sommige mensen zijn al overtuigd vanwege het grote aantal voordelen van een pvc vloer. Geldt dit niet voor jou? Dan moet je weten dat een pvc vloer ook een echte eyecatcher in jouw woning kan zijn. Pvc vloeren zijn vandaag de dag namelijk in allerlei soorten verkrijgbaar. Je kunt voor pvc met houtlook kiezen, maar ook voor pvc met betonlook. Daarnaast zijn er allerlei soorten pvc. Zo kun je pvc stroken op de vloer leggen, maar ook pvc tegels. Kortom: het is niet lastig om jouw vloer in het oog te laten springen als je voor pvc kiest.

Visgraat vloer

Als we het over en pvc vloer hebben, denken veel mensen aan stroken. Er wordt inderdaad vaak voor stroken gekozen, omdat deze tijdloos zijn. Zoek je een nieuwe vloer en wil je dat dit een eyecatcher van jouw woning wordt? Overweeg dan om een visgraat vloer neer te leggen. Met zo’n vloer geef je een bijzondere uitstraling aan jouw woning. In tegenstelling tot een standaard pvc vloer worden de stroken bij deze vloer als een visgraat gelegd. Hierdoor kun je met een visgraat vloer een bijzondere uitstraling aan jouw woning geven.

Evenals voor pvc stroken geldt ook voor en visgraat vloer dat deze verkrijgbaar is in allerlei varianten. Je kunt bijvoorbeeld voor een visgraat pvc vloer kiezen, maar ook voor een houten visgraat vloer. De vloer is bovendien in oneindig veel kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kun je zelf de breedte van de planken of stroken kiezen. Vind je de strandaard stroken te smal? Dan is een walvisgraat vloer misschien meer iets voor jou. De stroken/planken zijn dan breder dan bij een standaard visgraat vloer. Hierdoor krijgt jouw vloer en stoere en robuuste uitstraling, waardoor hij een echte eyecatcher wordt.

Hongaarse punt

Doordat een visgraat vloer in een bepaald patroon gelegd wordt, oogt deze vloer wat drukker dan een vloer van pvc stroken. Vind je een visgraat vloer te druk, maar stroken te saai? Dan is een Hongaarse punt misschien iets voor jou. Net als bij visgraat wordt ook deze vloer gelegd met kleine, smalle stroken. De manier van leggen verschilt alleen. Hierdoor krijgt jouw woning een compleet andere uitstraling met een Hongaarse punt vloer dan met een visgraat vloer. Een Hongaarse punt past bovendien in veel verschillende interieurstijlen. Zo’n vloer misstaat bijvoorbeeld niet in een modern of industrieel interieur, maar ook niet in een landelijke inrichting.

Gietvloer

Ben je fan van een strak interieur? Dan is het mooi als je jouw vloer hierop laat aansluiten. Dit kan met de vloeren die we hierboven uitlichtten, maar mogelijk vind je dit niet strak genoeg. Is dit inderdaad het geval? Overweeg dan om een gietvloer te leggen in jouw woning. Deze vloer heeft niet alleen een strakke uitstraling, maar is ook verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur. Als je voor een gietvloer kiest, wordt jouw vloer een echte eyecatcher. Overigens is dit niet de enige reden om voor een gietvloer te kiezen. Zo’n vloer is namelijk ook bijzonder stevig. Daarbij komt dat een gietvloer onderhoudsvriendelijk is.

Houten vloer

In veel huizen zien we tegenwoordig een pvc vloer of gietvloer terug. Dit komt voornamelijk doordat dergelijke vloeren onderhoudsvriendelijk zijn en jarenlang meegaan. Helaas stralen deze vloeren niet altijd evenveel warmte uit. Met name een gietvloer kan bijzonder kil en sfeerloos overkomen. Ben je op zoek naar een vloer die warmte uitstraalt en bovendien een eyecatcher is? Dan is een houten vloer het overwegen waard. Veel houten vloeren hebben een robuuste uitstraling, waardoor ze in het oog springen. Qua kleuren heb je bij zo’n vloer wel minder mogelijkheden van bij pvc of een gietvloer. Bovendien vergt een houten vloer meer onderhoud. Neem dit zeker mee in jouw uiteindelijke keuze voor een nieuwe vloer.

Dit artikel wordt u aangeboden door FloorHouse. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden