Foto: PR

Hoe een artikel te verpakken?

  Partnerbijdrage

Verstuur je met enige regelmaat pakketjes? Dan is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om deze in goede staat bij de ontvanger af te leveren. Daarom moet je alle artikelen goed verpakken. Helaas gebeurt het vaak genoeg dat artikelen niet goed verpakt worden. Hierdoor loopt een artikel mogelijk schade op bij het verzenden. Gebeurt dit regelmatig? Dan kan dit je op den duur klanten kosten. Als zij constant beschadigde artikelen geleverd krijgen, bestellen zij de volgende keer mogelijk bij een andere partij. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Verpak jouw artikelen daarom niet alleen in transparante handwikkelfolie, maar ga een stap verder. In deze tekst zetten wij een aantal opties voor het verpakken van artikelen op een rijtje.

Maak gebruik van cellofaan zakjes


Voor het versturen van kleine producten gebruiken veel mensen een envelop. Grote voordeel is dat een envelop door de brievenbus past. Hierdoor vallen de verzendkosten relatief laag uit, want je hoeft er alleen maar het benodigde aantal postzegels op te plakken. Toch is het niet altijd verstandig om jouw artikelen rechtstreeks in een envelop te verpakken. Dit geldt bijvoorbeeld voor verzamelingen van kaartencollecties, foto’s en postzegels. Als je deze los in een envelop stopt, kunnen ze beschadigen. Daarbij komt dat ze uit de envelop kunnen vallen als hier een klein scheurtje in komt. Verpak dergelijke artikelen daarom eerst in een aparte verpakking, zoals een cellofaan zakje. Je kunt tegenwoordig passende cellofaan zakjes kopen, waardoor er voor vrijwel ieder artikel een geschikt zakje te vinden is.

Verpak artikelen in enveloppen met bubbeltjesplastic

 
Enveloppen worden veel gebruikt voor het versturen van kleine artikelen. Zoals we hierboven al aanhaalden, kan een artikel beschadigen als je het in een envelop verpakt. Zit je hier niet op te wachten? Gebruik dan geen standaard envelop, maar een envelop met bubbeltjesplastic. De binnenkant van deze envelop is voorzien van bubbeltjesplastic. Grote voordeel hiervan is dat een artikel beter beschermd wordt. De bubbeltjes zijn namelijk gevuld met lucht, waardoor de inhoud van zo’n envelop tegen een stootje kan. Verzenden in een envelop met bubbeltjesplastic kost bovendien niet veel extra dan verzenden in een standaard envelop. Een envelop met bubbeltjesplastic geniet daarom de voorkeur.

Kies voor een geschikte doos


Zijn jouw artikelen te groot om in een envelop te verzenden? Dan is de kans groot dat je dozen gebruikt. Je kunt vandaag de dag allerlei verschillende dozen gebruiken om artikelen in te verpakken. Soms wordt er lukraak een doos gekozen. Dit is niet verstandig, want de kwaliteit van dozen verschilt behoorlijk van elkaar. Verstuur jij jouw artikelen in een doos van mindere kwaliteit? Dan kan dit gevolgen hebben voor de inhoud. Zo beschadigt een artikel mogelijk als je deze verpakt in een doos van slecht karton. Kies daarom altijd voor een stevige doos. De voorkeur gaat uit naar dubbelwandige dozen. Omdat deze dozen een dubbelen wand hebben, beschermen ze jouw artikelen beter.

Als je kartonnen verpakkingen gebruikt voor het verzenden van producten moet je niet alleen naar de kwaliteit van het materiaal kijken. Nee, want de afmetingen van de verpakking spelen ook mee. Gebruik je een verpakking die vele malen groter is dan het artikel? Dan kan het artikel tijdens het transport in de doos gaan schuiven. Dit kan uiteindelijk schade tot gevolg hebben. Kies daarom altijd voor een verpakking die past bij de afmetingen van het artikel. Verstuur je zowel grote als kleine artikelen? Zorg er dan voor dat je verpakkingen van verschillende afmetingen hebt.


Gebruik eventueel een binnenverpakking

 
Is een doos eigenlijk altijd te groot of te klein voor jouw artikelen? Dan kun je ervoor kiezen om verpakkingen op maat te laten maken. Nadeel hiervan is dat dit je behoorlijk veel geld kan kosten. Als je hier niet op zit te wachten, biedt een binnenverpakking uitkomst. Zo’n verpakking kun je gebruiken om overtollige ruimte in een te grote doos op te vullen. Het artikel blijft op deze manier goed op zijn plek liggen tijdens het transport, waardoor de kans op schade een stuk kleiner is.

Je kunt vandaag de dag allerlei verschillende soorten binnenverpakkingen gebruiken. Veel bedrijven vullen een te grote doos op met schuimvlokken of papier. Daarnaast zien we ook vaak dat er zakjes gevuld met lucht toegevoegd worden aan een te grote verpakking. Gebruik je zo’n verpakking? Zorg er dan altijd voor dat er voldoende van aanwezig is in de doos. Je kunt beter te veel materiaal toevoegen dan te weinig. In dat geval is de kans op schade namelijk minimaal.

Bescherm goederen op pallets


Als je veel pakketjes naar dezelfde klant stuurt, pak je deze mogelijk samen op een pallet. Op deze manier kan alles als één zending verstuurd worden. Dit scheelt zowel jou als de afnemer een hoop tijd. Producten die je op een pallet pakt, moet je goed beschermen. Verpak een pallet altijd in folie als je alle dozen hebt opgestapeld. Dankzij deze folie voorkom je namelijk dat de goederen op de pallet tijdens het transport gaan schuiven. Gebeurt dit wel? Dan is de kans op schade groot. Om de artikelen op een pallet extra goed te beschermen, kun je hoekbeschermers aanbrengen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Enveloppenland.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden