Foto: PR

Benodigdheden voor het maken van een taart

  Partnerbijdrage

Heb je binnenkort wat te vieren? Dan wil je dit mogelijk wel doen met een taart. Je kunt in dat geval naar de supermarkt gaan om een taart te kopen of jouw taart online bestellen. Het is ook mogelijk om zelf een taart te bakken. Als je gaat bakken, kun je helemaal zelf bepalen hoe de taart eruit komt te zien. Voordat je begint is het handig om te weten wat je allemaal nodig hebt. Veel mensen denken al snel aan de decoratie voor taart, maar je hebt veel meer nodig om een taart te bakken. Om jou een handje te helpen, zetten we in deze tekst de belangrijkste benodigdheden op een rijtje.

Bakblik

Zonder bakblik is het niet mogelijk om een taart te bakken. Zorg er daarom voor dat je zo’n blik in huis hebt als je zelf een taart wilt bakken. Voor wat betreft taartblikken heb je vandaag de dag diverse mogelijkheden. Zo zijn de blikken verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen. Heb je nog geen bakblik in huis? Bedenk dan eerst welke vorm jouw taart moet hebben alvorens je een bakblik koopt. Je kunt bijvoorbeeld voor een vierkant bakblik kiezen, maar ook voor een ronde. Wil je jouw taart een ongebruikelijke vorm geven? Dan kun je een tulbandvorm kopen. Jouw taart krijgt dan weliswaar een ronde vorm, maar met een opening in het midden.

Bakblikken verschillen overigens niet alleen in vorm van elkaar. Nee, want de blikken zijn namelijk ook verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen. Bepaal daarom niet alleen welke vorm jouw taart moet hebben voordat je een bakblik koopt, maar richt je ook tot de afmetingen. Kies je voor een klein bakblik? Dan kun je geen grote taart bakken. Een groot bakblik is op zijn beurt niet geschikt voor het bakken van kleine taarten.

Mixer

Voor het bakken van een taart gebruik je verschillende ingrediënten. Voordat je kunt beginnen, moet je deze ingrediënten eerst door elkaar mixen. Hier kun je een garde voor gebruiken, maar dat is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat het met een garde lastig is om alles goed door elkaar te mixen. Bovendien kunnen er klonten ontstaan in het mengsel en dat wil je te allen tijde voorkomen. Daarom raden wij jou aan een (staaf)mixer te gebruiken.

Grote voordeel van een mixer ten opzichte van een garde is dat deze elektrisch aangedreven wordt. Hierdoor hoef je zelf geen kracht te gebruiken om alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Daarbij komt dat je niet bang hoeft te zijn voor klonten en brokken in het mengsel. Heb je nog geen mixer in huis? Geen probleem, want dit keukenhulpje is tegenwoordig al voor een paar tientjes te koop.

Ingrediënten

Naast een bakblik en een mixer moet je ook beschikken over de juiste ingrediënten als je zelf een taart gaat bakken. Voordat je inkopen gaat doen, raden wij je aan goed na te denken over de producten die je allemaal nodig hebt. Doe je dit niet? Dan is de kans aanwezig dat je bepaalde dingen vergeet. Hierdoor moet je mogelijk alsnog terug naar de winkel en dat is zonde. Zoek daarom eerst uit welke ingrediënten je allemaal nodig hebt voor jouw taart en maak een lijstje. Op deze manier weet je zeker dat je alles in huis haalt om zelf een taart te bakken.

Om jou een handje te helpen, hebben we hier alvast een aantal producten op een rijtje gezet die je kunt gebruiken voor het bakken van een taart. Heb je reeds een lijstje opgesteld? Check dan even of deze benodigdheden ook op jouw lijstje staan.

- Bakmix
- Bakpoeder(s)
- Bakspray
- Vanillesuiker
- Kleurstoffen
- Smaakstoffen
- Vullingen
- Toppings

Benodigdheden voor een taart van marsepein

Veel taarten worden vandaag de dag afgewerkt met een laagje marsepein. Als je marsepein gebruikt, kun jij jouw taart allerlei vrolijke kleurtje geven. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan moet je er uiteraard ook voor zorgen dat je marsepein in huis hebt. Daarnaast mag een roller ook niet ontbreken. Met dit hulpmiddel ben je namelijk in staat om de marsepein mooi uit te rollen. Een smoother komt in dat geval eveneens van pas. Hiermee kun je namelijk bobbels en lucht uit het marsepein halen als je het op de taart hebt aangebracht. Tot slot raden wij je ook aan een modelleermesje te kopen. Je kunt de marsepein hier niet alleen mee snijden, maar ook in model brengen.

Taartzaag

Een laatste hulpmiddel dat niet mag ontbreken als je zelf een taart gaat bakken, is een taartzaag. Dit hulpmiddel komt tijdens het bakken niet van pas, maar wel als je de taart klaar hebt. Met een taartzaag kun je de taart namelijk makkelijk en snel aansnijden. Heb je veel tijd en moeite in de binnenkant gestoken? Dan wil je het eindresultaat ongetwijfeld laten zien aan jouw gasten. Een taartzaag is in dat geval ideaal. Door de taart hiermee aan te snijden, is de binnenkant extra goed zichtbaar. Met een taartzaag haal je namelijk een punt uit de taart, waardoor de laagjes aan de binnenkant volledig tot hun recht komen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Deleukstetaartenshop.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden