Foto: PR

Het beste konijnenhok

  Partnerbijdrage

Wanneer je een konijnenhok aanschaft wil je uiteraard dat deze comfortabel is voor jouw huisdier. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een hok voor deze dieren, dit maakt het kiezen ook zo lastig. Heb je een hok voor buiten nodig? Dan is het van belang dat deze weerbestendig is. Voor binnen is dit weer minder van belang. Maar wil je het hok voor zowel binnen als buiten gebruiken, dan dien je hier wel weer rekening mee te houden. Zo zijn er diverse punten van belang wanneer je een konijnenhok wilt aanschaffen. Hieronder zullen wij een aantal aspecten belichten zodat je wat gemakkelijker een keuze kunt maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een konijnenhok?

Wanneer je opzoek bent naar het beste konijnenhok zijn er een aantal dingen van belang:

- Je moet er op letten dat het hok groot genoeg is.Het konijn wil natuurlijk wel vrijuit kunnen bewegen en niet na 2 hopjes al aan de andere kant van zijn of haar hok zitten.

- Zorg ervoor dat het hok makkelijk schoon te maken is. Zeker als je jouw konijn binnen houdt is dit van groot belang. Vaak wordt er dan gekozen voor een hok met een kunststof bak en tralies.

- Houd jij jouw konijn buiten? Zorg dan voor een hok die wind en waterbestendig is. Zo kan hij of zij lekker slapen wanneer daar behoefte aan is.

- Het is fijn als het konijnenhok verschillende componenten heeft. Dit zijn vaak een soort van flats waar boven in een nachthokje zit. Onderin kan hij of zij lekker heen en weer springen. In deze flats zijn er verschillende ruimtes om te eten, spelen en slapen.

- Zoals bij de meeste dieren die knagen is het belangrijk een hok te nemen waar het konijn niet zomaar doorheen knaagt. De tandjes van een konijn zijn hartstikke scherp en gaan zo ergens doorheen. Houd er vanwege het knagen ook rekening mee dat de materialen en verf die gebruikt zijn voor het hok niet giftig zijn.

Maak een overwogen beslissing

Er zijn echt wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het hangt ook wel af van de grote van het konijn. Wij hopen dat je in ieder geval met onze tips al een eind op weg bent en jij een keuze hebt kunnen maken. Een konijnenhok hoeft niet per se duur te zijn om ook goed te zijn. En wil je het helemaal low budget houden en ben je een beetje handig? Dan kan je er ook nog voor kiezen om het hok zelf te maken. Op die manier kan jij het hok helemaal naar eigen wens inrichten.

Dit artikel wordt u aangeboden door DierenWiki. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden