Voorleeskampioen Lieke Westerhof van Kindcentrum De Bongerd uit Zutphen.  Foto: PR

Voorleeskampioen Lieke Westerhof van Kindcentrum De Bongerd uit Zutphen.  Foto: PR

Lieke Westerhof wint lokale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Onderwijs

WARNSVELD - Zaterdag 10 februari was een spannende dag. Het was de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de gemeente Zutphen. De bieb in Warnsveld zat vol met supporters die hun favoriete voorlezer uitbundig kwamen aanmoedigen.

De winnaar
Na zorgvuldig overleg koos de jury tot winnaar: Lieke Westerhof van Kindcentrum De Bongerd uit Zutphen. Lieke las voor uit het boek ‘Matilda.’ Hiermee gaat ze door naar de regionale finale. Veel succes Lieke!

De voorleeswedstrijd
Veertien voorleesschoolkampioenen uit de gemeente Zutphen lazen voor uit een zelfgekozen boek. Ze deden dit allemaal vol overgave en met zichtbaar plezier. Ook dit jaar was de jury weer onder de indruk van de verschillende boekkeuzes en de voorleeskwaliteiten van elk kind. Voor de jury was het dan ook een moeilijke taak om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Een groot applaus voor alle geweldige deelnemers.

Over de jury
De jury bestond uit Wimar Jaeger (burgemeester van Zutphen), Adri Bosma (ReadShop Warnsveld) en Anne Wengelaar (voorleesvrijwilliger in de Bibliotheek).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant