Het duurzaamheidsproject werd afgesloten met inspirerende presentaties. Foto: PR

Het duurzaamheidsproject werd afgesloten met inspirerende presentaties. Foto: PR

Leerlingen sluiten duurzaamheidsproject af met inspirerende presentaties

Onderwijs

WARNSVELD - Kindcentrum de Fontein sloot vorige week met trots en enthousiasme het project duurzaamheid af, waarbij leerlingen hun duurzame creaties en ideeën presenteerden aan familie. De afsluiting, die druk werd bezocht, markeert de start om bewustzijn te creëren en duurzaamheid te bevorderen onder de jonge generatie. 

Kinderen uit diverse klassen hebben met creativiteit en toewijding gewerkt aan projecten waarbij hergebruikt afval werd omgezet in onder andere duurzame woningen op schaal. Daarnaast richtte een groep leerlingen een klaslokaal in als een duurzaam restaurant, waar familie konden genieten van een variatie aan duurzame hapjes.

In groep 8 kregen bezoekers de kans om hun eigen ecologische voetafdruk op aarde te berekenen, waarmee bewustwording over persoonlijke impact op het milieu werd gestimuleerd.

Het project maakte gebruik van de expertise van de Muzehof, waar kunstenaars samenwerkten met de kinderen om creativiteit en expressie te bevorderen. Dit resulteerde in indrukwekkende artistieke bijdragen aan het duurzaamheidsproject. Een opvallend initiatief van de leerlingen was het voorstel om ouders en familie aan te moedigen een eigen herbruikbare mok mee te nemen voor koffie en thee.

De leerlingen presenteerden hun duurzame creaties en ideeën aan familie. Foto: PR
Kinderen uit diverse klassen hebben met creativiteit en toewijding gewerkt aan diverse projecten. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant