Voor de aftrap verzamelden de leerlingen afval in de buurt dat vervolgens in een vuilniswagen werd gestort. Foto: PR

Voor de aftrap verzamelden de leerlingen afval in de buurt dat vervolgens in een vuilniswagen werd gestort. Foto: PR

Opening project ‘Duurzaamheid’ op Kindcentrum de Fontein

Onderwijs

WARNSVELD - Op 2 oktober is Kindcentrum de Fontein in Warnsveld gestart met het project Duurzaamheid. Voor de aftrap zijn kinderen van De Fontein de buurt in gegaan om afval te verzamelen. Met prikkers en een zak is al afval verzameld en is de buurt schoongemaakt. Het afval is vervolgens in een vuilniswagen van de gemeente gestort en de kinderen konden in de vuilniswagen kijken en ze kregen uitleg over de werking. Het project duurt tot en met 16 november. Dan adopteert Kindcentrum De Fontein ook officieel een van de 17 klimaatdoelen: Verantwoorde consumptie en productie. 

Kindcentrum De Fontein uit Warnsveld gaat in de maanden oktober en november bezig met het thema ‘duurzaamheid’. Elke groep kiest een onderwerp om mee aan de slag te gaan. De onderbouw gaat onder andere een ‘duurzame’ knikkerbaan bouwen van afval. Hierbij krijgen ze ondersteuning van Tessa Hoevers. Zij is een vakdocent kunst die hen helpt het afval te hergebruiken voor de knikkerbaan. Ook gaat zij een groep begeleiden bij het ontwerpen en hergebruiken van oude kleding. De midden- en bovenbouw gaan zich bezighouden met duurzaam voedsel en de energietransitie. Op deze manier leren de kinderen nadenken over een duurzamere samenleving. Voor het duurzaamheidsproject is de samenwerking aangegaan met de Muzehof. Elke week gaan de leerlingen met het thema aan de slag. Tijdens het project wordt antwoord gezocht op diverse leervragen die de kinderen bij het thema duurzaamheid hebben.

Afsluiting
De afsluiting van het project is op 16 november. Ouders, omwonenden en educatieve partners worden uitgenodigd om de verschillende presentaties van de kinderen te bekijken. Er wordt een modeshow georganiseerd en er is een restaurant met duurzaam geproduceerd voedsel. Op 16 november adopteert Kindcentrum De Fontein officieel Global Goal 12 ‘Verantwoorde consumptie en productie’. Dit is een van de 17 Global Goals (duurzame doelen red.) die gemaakt zijn om een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen. Stichting Archipel Onderwijs & Kinderopvang, de onderwijsorganisatie waar de Fontein bij hoort, stimuleert haar scholen en kindcentra om steeds duurzamer te gaan werken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld