De school op een zonnige zomerdag gezien vanaf de Hellenkamp. Foto: Sander Grootendorst
De school op een zonnige zomerdag gezien vanaf de Hellenkamp. Foto: Sander Grootendorst

Buurt praat alsnog mee over noodlokalen bij Warnsveldse school

Onderwijs

WARNSVELD – De gemeente Zutphen heeft de vergunning ingetrokken voor de plaatsing van vier noodlokalen bij de Adriaan van den Endeschool in Warnsveld. Samen met omwonenden en andere betrokkenen wordt gezocht naar de oplossing die de minste nadelen heeft. Het stak de omwonenden en de Dorpsraad Warnsveld vooral dat de plaatsing als een voldongen feit werd gepresenteerd.

Door Sander Grootendorst

“We waren op z’n zachtst uitgedrukt not amused toen we hoorden dat het besluit al genomen was”, zegt secretaris Anja Kuiken van de Dorpsraad. “Daarop hebben we contact opgenomen met de gemeente. Er staat een afspraak dat die ons op de hoogte houdt over en betrekt bij Warnsveldse zaken.” De afspraak is in 2005 gemaakt na de fusie tussen de gemeenten Zutphen en Warnsveld, bevestigt toenmalig voorzitter van de Dorpsraad, Heleen Buijs.

Het huidige gebouw van de Adriaan van den Endeschool aan de Klaprooslaan is in 2014 in gebruik genomen en al snel weer uit zijn jasje gegroeid. Er passen zo’n 230 leerlingen in, maar er zijn er meer dan driehonderd aangemeld. Twee klassen vonden onderdak in een andere school (De Morgenzon), maar omdat ook daar het aantal aanmeldingen toeneemt, vervalt die optie in het komende schooljaar.

Dat verklaart de behoefte aan noodlokalen en volgens Kuiken is daar ook alle begrip voor. Maar Dorpsraad en omwonenden vragen zich af of de lokalen, zoals aanvankelijk gepland, zoveel ruimte van het grasveld moeten afsnoepen waardoor ze bovendien het uitzicht en woongenot van een aantal van hen gedurende vijf jaar flink inperken. Kuiken: “We zien mogelijkheden om het beter aan te pakken en zijn blij dat de gemeente alsnog die kans biedt.”

De gemeente heeft dat aan de betrokkenen gemeld tijdens een bijeenkomst op 27 juni. Er is een “meedenkgroep” gevormd die bestaat uit omwonenden, ouders, een vertegenwoordiger van de Bomenstichting (bij de school staan enkele flinke bomen), een vertegenwoordiger van het Trefpark (nabijgelegen locatie), de schooldirectie, de wijkregisseur en twee medewerkers van de gemeentelijke afdelingen verkeer een groenbeheer.


“Die groep gaat aan de slag met een voorstel voor de plaatsing van de noodlokalen op het terrein”, laat een woordvoerster van de gemeente weten. “Wanneer ze eruit zijn, komt er een nieuwe aanvraag. Uitgangspunten van een IKC (Integraal Kind Centrum) is dat alle leeftijden op één locatie bij elkaar zitten, dus de uitbreiding moet op het eigen terrein.”

Komende week komt de groep bij elkaar. “Ze praten dan over de precieze locatie en over de vraag of en zo ja welke groenaanpassingen wenselijk en mogelijk zijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld