Student showt onderwerp. Foto: Iris Gotjé

Student showt onderwerp. Foto: Iris Gotjé

Studenten tonen examenwerk tijdens tentoonstelling in Zutphen

Onderwijs

ZUTPHEN - Op dinsdag 27 juni kregen studenten van de opleidingen Ruimtelijk Vormgever, Interieuradviseur en Fashion van Aventus de kans om hun werk tentoon te stellen in de prachtige Walburgiskerk in Zutphen. De expositie, die onder andere met lokale ondernemers tot stand kwam, toonde de creatieve ontwerpen en projecten van de studenten.

Met een totaal van 29 studenten Interieuradviseur, 17 studenten Fashion en 11 studenten Ruimtelijk Vormgever presenteerden de enthousiaste deelnemers een breed scala aan verbluffende kunstwerken. Van interieurontwerpen tot modecreaties en ruimtelijke vormgeving, de expositie gaf een uniek inzicht in het talent en de creativiteit van de studenten. Eerstejaars student Mylene van Fashion Tailer vindt het een leuke dag. “De kerk is een prachtige locatie en het is superleuk om ook het werk van alle andere studenten te zien.” Zo heeft haar klasgenoot Kai ook iets gemaakt wat voor hem veel betekent. “Ik ben heel erg van de Japanse cultuur. Ik heb interesse in hun leven, eigenlijk alles! Ik wil later ook graag naar Japan. Dit project moest ook duurzaam zijn. We hebben alles gemaakt van tweedehands kleding. 

De expositie trok zo’n 500 bezoekers, waaronder kunstliefhebbers, medestudenten, docenten en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap. De bezoekers werden getrakteerd op een visuele ervaring vol innovatieve ontwerpen en inspirerende concepten. De prachtige Walburgiskerk bood een indrukwekkend decor voor de tentoonstelling en versterkte de impact van de getoonde werken.

De samenwerking tussen de studenten en lokale ondernemers uit Zutphen speelde een cruciale rol in het succes van de expositie. Bedrijven zoals Neleman Organic Vineyards, Superspul, Allay Cat Barbershop, Paaprika, Walk In, Pure Taste, Banketbakkerij Jolink, Van Rossum’s Koffie, Horta Bloembinders, RADIJS Conceptstore en Hoppiness droegen bij aan de diversiteit en relevantie van de projecten.

Deze tentoonstelling markeerde een belangrijk moment voor de studenten, die hun examenwerk met trots presenteerden aan het publiek. Hun talent, inzet en creativiteit werden weerspiegeld in de positieve reacties van de bezoekers en de vele complimenten die ze ontvingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld