Onthulling van de naam Morgenzon. Foto: PR
Onthulling van de naam Morgenzon. Foto: PR

De Scheperstee in Warnsveld heet voortaan Daltonschool De Morgenzon

Onderwijs

WARNSVELD - Deze week kreeg basisschool De Scheperstee een nieuwe naam. De Warnsveldse basisschool is bovendien officieel een daltonschool in oprichting. “We gebruikten eigenlijk al veel van de principes van het daltononderwijs.”, licht directeur Roos Achterkamp toe. “De medewerkers vonden dat bij het nieuwe concept dan ook een nieuwe naam bij hoort.” Maandag werd dit nieuws uitbundig met de leerlingen en de ouders gedeeld. Het was echt een zonnige start voor Daltonschool De Morgenzon.

Zowel de leerlingen als de ouders hebben meegedacht over de nieuwe naam. “De naam Morgenzon staat voor een nieuw begin, voor dat warme en zorgzame en ook voor kracht, structuur en groei.” De reacties op de nieuwe naam waren heel positief. Vooral het nieuwe logo - dat meer kleur heeft dan het oude logo - viel goed in de smaak bij leerlingen én ouders. Gelijk met de komst van Kindernet, met wie samen wordt gewerkt aan een integraal kindcentrum, werd ook een start gemaakt met een nieuwe inrichting. “Met de frisse kleuren, nieuwe vloeren en een aantal nieuwe meubels krijgt de school stap voor stap een nieuw uiterlijk. Zowel binnen als buiten.”

Daltonschool De Morgenzon vind je aan Landweer 2 in Warnsveld. Voor meer informatie 0575 - 527154 of via daltonschooldemorgenzon.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld