Tijdens de prijsuitreiking mocht Mara Brinkman de bronzen medaille in ontvangst nemen. Foto: PR
Tijdens de prijsuitreiking mocht Mara Brinkman de bronzen medaille in ontvangst nemen. Foto: PR

Zutphense Mara Brinkman derde op NK binnen het vakgebied onderwijsassistent

Onderwijs

ZUTPHEN - Bij het Nederlands Kampioenschap voor beroepen, Skills The Finals, heeft Mara Brinkman uit Zutphen een bronzen medaille behaald binnen het vakgebied onderwijsassistent.

Nadat Mara Brinkman, studente aan het Astrum College in Velp, zich tijdens de voorrondes had gekwalificeerd voor de finale, ging zij op 23 en 24 maart de strijd aan om de beste in haar vakgebied te worden tijdens Skills The Finals. Zij werd vanuit haar opleiding Onderwijsassistent begeleid door haar coaches Thea Nabring en Lieke Brugman met dank aan Walter van Ek als Skills-coördinator.

Skills The Finals is in het leven geroepen om de talenten en het belang van mbo-studenten positief onder de aandacht te brengen. Tijdens deze tweedaagse wedstrijd lieten 400 mbo-studenten van 50 verschillende opleidingen het beste van zichzelf zien om Nederlands kampioen te worden. Tijdens deze finale kwamen koning Willem-Alexander, minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs een bezoek brengen aan de finalisten. 

Tijdens deze tweedaagse wedstrijd heeft Mara verschillende opdrachten moeten uitvoeren onder het oog van de vakjury en duizenden bezoekers. Op donderdag moesten de 8 finalisten onder andere lessen voorbereiden en uitvoeren met kinderen van een basisschool in Amsterdam. Op vrijdag stond een ouderavond gepland die voorbereid en uitgevoerd moest worden. 

Tijdens de prijsuitreiking mocht Mara de bronzen medaille in ontvangst nemen en mag ze zichzelf één van de drie beste onderwijsassistenten van Nederland noemen. Ondanks dat alle kandidaten natuurlijk winnaars zijn, is het Astrum College in het bijzonder trots op Mara. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld