Het team van Lea Dasberg. Foto: PR
Het team van Lea Dasberg. Foto: PR KC Lea Dasberg

Lea Dasberg: Daltonschool in wording

Onderwijs

ZUTPHEN - De afgelopen maanden hebben kinderen, ouders en team van de Lea Dasberg enthousiast gebrainstormd over hoe hun ideale school eruit ziet. De kinderen konden tijdens de projectweek ‘Lea bouwt aan de toekomst!’ hun mening en wensen kenbaar maken, de ouders konden hun ideeën ventileren tijdens drie interactieve, drukbezochte ouderavonden en het team had meerdere bijeenkomsten om gezamenlijk te komen tot de essentie van wat zij belangrijk vinden in hun onderwijs.  

Directeur Imke Roeterdink: “Na inventarisatie van alle input was er een duidelijke richting zichtbaar. Alle ingrediënten die kinderen, ouders en team hebben aangeleverd kunnen we kwijt in het Daltonconcept. Dit concept past ook goed bij alles wat we willen behouden vanuit onze huidige werkwijze. Het betekent dus niet dat alles gaat veranderen maar wel dat er binnen school meer structuur en eenheid ontstaat. Dit past volledig bij de vijf pijlers van het Dalton onderwijs: Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid, Samenwerken, Effectiviteit en Reflectie. “

Start in juni
Roeterdink: “We zijn blij te kunnen melden dat de medezeggenschapsraad haar instemming heeft gegeven. Het team en de MR zijn trots en heel blij dat we nu een Daltonschool in wording zijn! Afgelopen woensdag zijn alle ouders middels een nieuwsbrief op de hoogte gebracht. In juni gaat het team van de Lea Dasberg starten met de Dalton scholing. Het traject duurt twee jaar, waarna we een erkende Daltonschool zijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld