De prijzen werden uitgereikt door Toon Geluk (links), voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Archipel waar het kindcentrum onder valt. Foto: PR
De prijzen werden uitgereikt door Toon Geluk (links), voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Archipel waar het kindcentrum onder valt. Foto: PR

Lions Peace Poster zorgt voor prijzenregen op kindcentrum De Waaier

Onderwijs

ZUTPHEN - Kinderen uit de taalschakelklassen van kindcentrum De Waaier in Zutphen hebben de afgelopen weken druk gewerkt aan een Lions Peace Poster. Dit jaar is het thema ‘Vrede uit je Hart’. Het thema past ook bij de visie van De Waaier waar veel nationaliteiten samen komen en dagelijks wordt gewerkt aan onderling respect, ongeacht de afkomst en het geloof. De kinderen, regelmatig afkomstig uit oorlogsgebieden, kregen de vrijheid om hun gedachten over vrede op papier uit te drukken. 

De kinderen ontvingen voor hun deelname een groepsprijs waarmee zij spelenderwijs de Nederlandse taal leren. Het was de taak aan Walter Stellaart van de Lionsclub Bronckhorst en Paul Bombeld van de Lionsclub Zutphen om de drie best passende posters uit de 25 inzendingen te kiezen. De derde prijs ging naar Tamara. De tweede prijs is uitgereikt aan Abdullah en de hoofdprijs is voor Esmail. Zij maakte een poster boordevol combi-hartjes. De linkerhelft is telkens de vlag van een ander land en de rechterhelft de vlag van Nederland. Langzaam groeien de hartjes naar elkaar toe. De prijzen zijn uitgereikt door Toon Geluk, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Archipel waar het kindcentrum onder valt. 

De winnende posters gaan door naar de internationale competitie. De Lions Peace Poster is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor kinderen die in tientallen landen over de hele wereld wordt gehouden. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld