Het heelal blijft verwonderen. Foto: PR

Het heelal blijft verwonderen. Foto: PR

Lezing over sterren, planeten en het heelal

Onderwijs

ZUTPHEN - De Bibliotheek verzorgt op in Wijkrestaurant Geweldig! een interessante lezing over het heelal. Alex Scholten (verbonden aan Volkssterrenwacht Bussloo) deelt op woensdagavond 19 oktober graag zijn kennis met zijn toehoorders.

Wie ’s avonds buiten is bij een heldere donkere nacht kijkt vaak met verwondering naar boven, naar de sterrenhemel. Hoe zit het heelal in elkaar? Wat weten we inmiddels van de maan, planeten en sterren? Zijn wij alleen in het heelal? Is het heelal oneindig? Vragen waarop sterrenkundigen dankzij het moderne onderzoek stap voor stap antwoorden op proberen te krijgen. En hoe meer we weten over het heelal, hoe groter de verwondering wordt over hetgeen we daarin allemaal zien gebeuren. We zien hemellichamen op ongekende afstanden, met onvoorstelbare temperaturen en processen van miljarden jaren. We krijgen een beeld van de plek van de aarde in het heelal. We leren hoe wij als mensen letterlijk ‘sterrenstof’ zijn en kunnen een inschatting maken de toekomst van de aarde, de zon en ons zonnestelsel.
In een fraaie multi-media-presentatie - voor jong en oud - neemt Alex Scholten zijn publiek mee op reis door de ruimte: van ons zonnestelsel via de sterren van de Melkweg tot aan de grenzen van het heelal.
De lezing bij Wijkrestaurant Geweldig! is gratis toegankelijk, maar er kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan. Inloop vanaf 19.15 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant