Wethouder Jasper Bloem opent het schooljaar. Foto: Joris Luesink

Wethouder Jasper Bloem opent het schooljaar. Foto: Joris Luesink

Basisschool de Fontein start jubileumjaar

Onderwijs

WARNSVELD - Op basisschool de Fontein zijn ze het schooljaar 2022-2023 op een speciale manier begonnen. De school bestaat namelijk 10 jaar en dat moet gevierd worden. Wethouder onderwijs Jasper Bloem heeft daarom het jubileumjaar officieel gestart.

Het schoolplein vulde zich maandagochtend 22 augustus met kinderen en hun ouders. Iedereen was uitgenodigd om deze eerst schooldag samen de school binnen te gaan en de nieuwe klas te bekijken. Maar eerst moest wethouder Jasper Bloem, samen met leerlingen Lynn en Ryan, het feestlint doorknippen. Hiermee was het jubileumjaar officieel geopend en konden de kinderen en ouders de school binnen.

Tien jaar geleden is de Fontein ontstaan uit een fusie van basisschool Welgelegen en het Forum. In die 10 jaar is de school uitgegroeid tot een volwaardig kindcentrum waarin speciale aandacht is voor Engels en voor spelend en onderzoekend leren middels ‘Thinking for Learning’. In september wordt er een nieuwe peuterspeelgroep geopend waar peuters van 2 tot 4 jaar terecht kunnen. 

Het doorknippen van het lint is een opmaat naar diverse activiteiten om het jubileum te vieren. Deze activiteiten zullen later in het jaar plaatsvinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld