Afgelopen maandag zochten de kinderen verkoeling aan de Berkel en mochten meevaren op de fluisterboten. Foto: Lisanne Albertsma

Afgelopen maandag zochten de kinderen verkoeling aan de Berkel en mochten meevaren op de fluisterboten. Foto: Lisanne Albertsma

Wie worden de nieuwe Dikkertje Dap Toppers?

Onderwijs

ZUTPHEN - Dikkertje Dap Kinderopvang is per direct op zoek naar enthousiaste, creatieve en zorgzame pedagogisch medewerkers (m/v). Wat er zo leuk is aan het werken op de verschillende locaties van Dikkertje Dap (kinderopvang, voorschoolse educatie voor de peutergroepen en de buitenschoolse opvang) vertellen de collega’s Rachel, Lisanne, Sjoerd en Michelle graag. 

Door Meike Wesselink

De vrijheid om zelf leuke kinderactiviteiten te bedenken -daarover zijn de collega’s het al snel eens- is wel een van de leukste facetten van het werken voor Dikkertje Dap. “We organiseren deze zomervakantie zoveel activiteiten dat kinderen en ouders zelfs kunnen kiezen waar ze zich voor opgeven”, leggen Rachel Braaksma en Lisanne Albertsma uit. “Vandaag gaan we met zijn allen een tochtje maken met de fluisterboten. Niet alleen de kinderen verheugen zich erop, wij natuurlijk ook. Het is een uitje dat goed past bij de warme temperatuur van deze dagen. Daar letten wij natuurlijk goed op. Omdat wij de gehele zomer geopend zijn van 6.30 uur tot 18.30 uur, komen er nog heel wat leuke activiteiten voorbij.”

“Soms lijkt het wel alsof alles mogelijk is bij Dikkertje Dap. Natuurlijk zijn er bij ons ook regels waar we ons aan moeten houden maar binnen de kaders is er veel mogelijk. Voor de gewone dagelijkse activiteiten krijgen alle pedagogisch medewerkers weekgeld. Of we daar ijsjes voor kopen of een stuk klei om te gaan beeldhouwen, dat is aan ons. Naast deze kleine activiteiten, bedenken we ook grotere projecten. Zo gaan we sinds kort paardrijden, spelen we korfbal of krijgen les van een echte judoleraar. Het zijn levendige activiteiten die we zelf hebben bedacht en die passen bij de kinderen”, aldus de enthousiaste meiden.

Michelle Ensing volgde de opleiding Sport en Bewegen aan het SIOS. “Met het afronden van de opleiding heb je bevoegdheid om op de BSO te werken. Ik ben dat met veel plezier gaan doen en zorg samen met mijn collega’s voor sportiviteit binnen Dikkertje Dap. Ik geef bijvoorbeeld peuter- en kleutergym maar we gaan ook met de grotere kinderen naar een sportzaal waar we de beschikking hebben over speeltoestellen. Onder de noemer B-SpOrtief organiseren we voor de kinderen van de BSO maar ook voor kinderen uit de wijk workshops die gegeven worden door echte sportdocenten. Zo kun je deze zomervakantie meedoen met judo maar we gaan ook paardrijden.”
“Iedereen die hier werkt mag in zijn kracht staan en dat maakt het hier ook zo prettig”, legt Sjoerd Hieselaar uit. “Ook de kleinschaligheid speelt mee. Als organisatie zijn we best groot maar de verschillende locaties houden we kleinschalig. Wij hebben uitgebreide buitenspeelmogelijkheden, waarvan de BSO+ op de Kaardebol wel een uitzonderlijk mooie plek is. Met de kinderen van de verschillende locaties gaan we daar geregeld naartoe om bezig te zijn met de tuin of lekker buiten te spelen en te ontdekken.”

Sjoerd is gestart als BBL’er en heeft bij Dikkertje Dap de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Als man doet hij het natuurlijk extra goed bij de jongens. “Als Sjoerd iets doet, vinden de kinderen dat meteen cool”, legt Lisanne uit. 

“Wij houden natuurlijk net zoveel van de jongens als van de meiden maar als Sjoerd met de kinderen stoeit, dan is dat gewoon nét iets leuker. Ook onder de collega’s geeft het een fijne energie om zo’n gemixt gezelschap te hebben. Wij zouden het alleen maar leuk vinden als meer mannen kiezen voor pedagogische functies.”

Zie voor meer informatie over de vacatures onderstaande site.


www.kinderopvangdikkertjedap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld