De leesconsulenten van Graafschap bibliotheken en de voetballers met de poster waarop de leesscore stond. Foto: PR
De leesconsulenten van Graafschap bibliotheken en de voetballers met de poster waarop de leesscore stond. Foto: PR

Eindsignaal ‘Scoor een Boek!’ klinkt in Zutphen en Lochem

Onderwijs

ZUTPHEN/LOCHEM - Voetbalclub Go Ahead Eagles Deventer, de Bibliotheek Deventer en de Graafschap bibliotheken hebben zich samen sterk gemaakt om lezen te bundelen met de populaire sport voetbal. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Lochem, Zutphen en Deventer werden door de voetballers en de leesconsulenten gestimuleerd en geënthousiasmeerd om met plezier te (blijven) lezen. In februari werd het startsein gegeven voor dit project, vorige week klonk het eindsignaal door de klaslokalen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Vanaf februari zijn leerlingen uit groep 5 en 6 van 12 basisscholen in Zutphen en Lochem zoveel mogelijk boeken gaan lezen in de klas. Leerlingen konden met het lezen van boeken stickers verdienen. Deze stickers plakten de leerlingen op een grote poster met als doel een zo vol mogelijke poster. Gaande het project werden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door voetbalspelers Luuk Brouwers, Justin Bakker, Bas Kuipers en Jay Idzes. De leesconsulenten Charise, Mandy en Hanny van Graafschap bibliotheken en de leerkrachten van de scholen hierbij ook een belangrijke rol.

Na tien weken lezen is het project succesvol afgesloten met een online eindsignaal in de klaslokalen. Maar liefst 5.000 boeken zijn er gelezen door de kinderen uit Deventer, Lochem en Zutphen. Het bewijs dat lezen en actief zijn prima samen gaan! Op de foto de leesconsulenten van Graafschap bibliotheken en de voetballers met de poster waarop de leesscore stond. Deze poster werd aan de leerlingen getoond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld