Leerlingen van Vrijeschool Zutphen met Oekraïense bloemenkronen. Foto: PR

Leerlingen van Vrijeschool Zutphen met Oekraïense bloemenkronen. Foto: PR

Vrijeschool Zutphen 12 uur in actie voor Oekraïne

Onderwijs

ZUTPHEN - Op vrijdag 8 april vindt op Vrijeschool Zutphen VO een benefiet plaats met als doel geld op te halen voor de humanitaire ramp in Oekraïne. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds trekken leerlingen en medewerkers van de school gezamenlijk op om zoveel mogelijk geld binnen te brengen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Het programma start om 11.00 uur met workshops waarin onder andere kennis wordt gemaakt met de Oekraïense cultuur in de vorm van kunst, dans en muziek. Om 16.00 uur wordt het gemaakte werk verkocht op een markt in de school en zullen er verschillende performances en sportclinics gegeven worden. Om 20.00 uur start een culturele avond met muziek en dans waar vooraf kaarten voor gekocht kunnen worden. Rond 22.30 uur zal de opbrengst van de dag bekend gemaakt worden, waarna de dag op een spectaculaire wijze zal worden afgesloten.

De opbrengst wordt gedoneerd aan Hulpkring Oekraïne. Deze hulpkring maakt gebruik van een breed netwerk van Vrijescholen in Oekraïne, Slowakije, Tsjechië, Duitsland en Nederland. De hulpkring helpt binnen de huidige situatie vluchtelingen aan onderdak of op andere manieren. Verder geven ze ondersteuning en informatie aan mensen die in Nederland vluchtelingen opvangen. 

De markt en het avondprogramma is voor iedereen toegankelijk. Kaarten à 7 euro voor de culturele avond zijn te reserveren via oekraine12uur@vszutphen.nlOp www.vszutphen.nl/oekraine is actuele informatie te vinden over het benefiet en op Instagram wordt informatie gedeeld via vrijeschoolvooroekraine.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant