Noa neemt, samen met Henny, van Nicolaas de sleutel van de skelter in ontvangst. Foto: Karen Breukers
Noa neemt, samen met Henny, van Nicolaas de sleutel van de skelter in ontvangst. Foto: Karen Breukers

Bessels Green maakt kinderen De Triangel blij met skelter

Onderwijs

ZUTPHEN - Zodra Nicolaas Bessels van Bessels Green uit Warnsveld zijn auto voor de deur parkeerde kwamen de kinderen van GBVT De Triangel in Zutphen met z’n allen naar buiten. Nieuwsgierig naar wat er uit die grote auto tevoorschijn zou komen. En toen Nicolaas een skelter uit de aanhanger laadde, verscheen er al snel een grote lach op de gezichten van de kinderen. Wat een prachtig cadeau was dat.

Ze mochten er meteen mee aan de slag en vol enthousiasme maakten de kinderen vervolgens één voor één een ritje. Van groot tot klein want door de verstelbare stoel kunnen alle kinderen van De Triangel op de skelter toeren.
Henny Uenk, pedagogisch ondersteuner bij De Triangel: “Hier in het gebouw van orthopedagogisch centrum De Speeldoos in Zutphen bieden we gespecialiseerde begeleiding in vrije tijd (GBVT). Begeleiding buiten schooltijd dus; ook nu tijdens de kerstvakantie. Hier komen kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Voorheen zaten we in een school maar sinds twee jaar bieden we met De Triangel GBVT vanuit deze locatie”, aldus Uenk.
De Speeldoos, onderdeel van Zozijn Kind & Jeugd, is van oorsprong op het jonge kind gericht en daarmee het buitenspeelgoed ook. Voor de wat oudere kinderen is rijdend speelgoed voor buiten meer dan welkom.”Op onze besloten buitenspeelplaats kunnen ze hier volop rondrijden met deze prachtige skelter. We zijn er dan ook erg blij mee”, zegt Henny Uenk.
“Wij vinden het belangrijk om als bedrijf een maatschappelijke bijdrage te  leveren”, vult Nicolaas Bessels aan. “Zo doen we jaarlijks rond kerst graag iets voor een organisatie in ons werkgebied, naast het aanbieden van een kerstattentie aan onze relaties. Mooi om te zien hoe blij je de kinderen ermee maakt!” Een aantal kinderen riep dat ze later ook graag bij een hovenier willen werken. “Wij bieden stageplekken aan jongeren van Praktijkonderwijs Zutphen dus wie weet,” reageert Nicolaas lachend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld