Kerstbomen terugplanten. Foto: PR
Kerstbomen terugplanten. Foto: PR

Kerstbomen adopteren en terugplanten bij de Kerstboomgaard

Natuur

ZUTPHEN/REGIO - Jaarlijks vindt in Zutphen begin januari de kerstbomeninzameling plaats - sinds de start van de kerstboomgaard in 2018 worden door de gemeente Zutphen alle nog levensvatbare bomen apart gezet en bij de Kerstboomgaard teruggeplant. Inmiddels staat de kavel vol met deze adoptiebomen en willen ze allemaal ook graag weer een plekje bij iemand in huis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Kerstboomgaard. De Kerstboomgaard is tot en met 20 december geopend op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 10 uur. 

De Kerstboomgaard bestaat inmiddels al vijf jaar - vorig jaar werd de nieuwe locatie aan de IJselweg in Vierakker in gebruik genomen. In 2023 kwamen ook kerstbomen ingeleverd in Brummen terecht bij de Kerstboomgaard, vanaf 2024 komt zelfs Eerbeek erbij.  De 2,5 miljoen kerstbomen die jaarlijks in Nederland worden verkocht gaan bijna allemaal de versnipperaar of de verbrandingsoven in - het doel van de Kerstboomgaard is om elk jaar zo veel mogelijk kerstbomen terug te planten, maar hier kan men wel wat hulp bij gebruiken. 

Terugplantdagen
Inwoners van gemeente Zutphen e.o. kunnen meehelpen en ook hun eigen boom komen terugplanten op de terugplantdagen op 14 en 15 januari 2024. Deze dagen zijn altijd heel gezellig, met een vuurtje, warme chocolademelk en nieuwjaarswensen. Aanmelden via www.kerstboomgaard.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld