Vogels spotten. Foto: PR
Vogels spotten. Foto: PR

De Jonge Vogelaars beklimmen Fort de Pol

Natuur

ZUTPHEN - Zaterdagmorgen 28 oktober beklimmen de Jonge Vogelaars Fort de Pol. Dit voormalige Fort en vuilstortplaats is een flinke berg en ligt aan de noordkant van Zutphen. Momenteel ligt het vol met zonnepanelen. Niet echt mooi, maar als je de trap beklimt en bovenkomt heb je daar wél een prachtig uitzicht over de IJssel én zie je alle vogels die daarbij horen.

Dat zijn de bekende ganzen, koeten, eenden, futen, reigers en aalscholvers. Maar met wat geluk vliegen er ook trekvogels voorbij, vogels die de koude winter in het noorden ontvluchten en naar het zuiden vliegen. Daarom gaan de kinderen vol verwachting met de verrekijker in de aanslag de berg op en speuren zij in het rond, om wellicht vogels te ontdekken die zij niet eerder zagen. Hierna dalen zij weer af naar de uiterwaard aan de voet van de berg om hier vogels te spotten. In de hier groeiende bosjes verbergen zich misschien wel kramsvogels of koperwieken. Onder begeleiding van de ervaren vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen gaat het vast lukken om in ieder geval iets bijzonders te zien.

De Jonge Vogelaars is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en onderdeel van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. Voor aanmeldingen en informatie, mail naar jongevogelaars@gmail.com. Op www.vwg-zutphen.nl/jeugd vindt men o.a. de verslagen van voorgaande expedities met de jeugd. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld