Geiten op kinderboerderij De Schouw. Foto: PR

Geiten op kinderboerderij De Schouw. Foto: PR

Kinderboerderij de Schouw viert 40-jarig jubileum met feestelijke middag

Natuur

ZUTPHEN - Kinderboerderij de Schouw viert haar 40-jarig jubileum op zaterdag 28 oktober op Schouwlaaksweg 2 in Zutphen. De kinderboerderij heeft al vele jaren een belangrijke sociale en educatieve rol in Zutphen. Met een nieuw beheerdersteam en de steun van de gemeente Zutphen, kijkt de kinderboerderij met vertrouwen uit naar het jaar 2024.

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de kinderboerderij een feestelijke middag voor de inwoners van Zutphen. Vanaf 13.00 uur zijn er tal van activiteiten, waaronder een springkussen, verschillende spelletjes, informatiestands over dieren en de natuur, een ballonnenclown die voor verrassingen zorgt, en zelfs de mogelijkheid om te helpen bij het voeren van de dieren.

Op zaterdag 28 oktober wordt het jubileum officieel gevierd met een receptie voor de trouwe sponsoren en inwoners van de stad, op wie de kinderboerderij altijd kan rekenen. Deze belangrijke steun heeft de kinderboerderij in staat gesteld om te blijven bestaan. De receptie begint om 13.30 uur en wordt geopend door wethouder Mevrouw Eva Boswinkel namens het gemeentebestuur.

Daarnaast heeft de kinderboerderij en het bestuur bepaalde wensen en behoeften. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de verzorging van de dieren, het organiseren van activiteiten en het uitvoeren van klussen op de boerderij. Bovendien zijn er diverse vacatures beschikbaar voor bestuursleden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via bestuur@kinderboerderijdeschouw.nl.

De kinderboerderij plaatst de dieren centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. Ook wordt de informatie over de dieren regelmatig vernieuwd. Er wordt momenteel gewerkt aan een programma om oude Nederlandse dierenrassen op te nemen in het bestand. Daarnaast zullen de beheerders starten met een educatief programma voor basisschoolleerlingen, kinderopvangcentra en zorginstellingen.

Kortom, de kinderboerderij heeft tal van plannen, maar ze hebben hulp nodig bij de uitvoering. Als u graag actief bent in de buitenlucht en de zorg voor dieren een warm hart toedraagt, kunt u zich aanmelden om vrijwilliger te worden. Doe mee en draag bij aan dit mooie initiatief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld