Ontdek diverse mogelijkheden om van de tuin een klimaattuin te maken. Foto: PR

Ontdek diverse mogelijkheden om van de tuin een klimaattuin te maken. Foto: PR

Informatieavond Klimaattuin Zwanevlot

Natuur

ZUTPHEN - ZutphenEnergie en De Werkmakers starten deze maand in het Zwanevlot met de campagne ‘Klimaattuin’. Op donderdag 12 oktober om 19.30 uur is hierover een informatieavond in Buurthuis De Uitwijk (De Brink 116). Denk mee, kom langs om vragen te stellen en ontdek hoe de initiatiefnemers kunnen helpen, bijvoorbeeld met het gratis weghalen van tuintegels. Inwoners van de gemeente Zutphen - en in het bijzonder bewoners van het Zwanevlot - zijn van harte uitgenodigd. 

Iedereen kan het merken, het is steeds vaker heet en droog in Zutphen. Of er valt ineens heel veel regen en het water kan moeilijk weg. Een goede manier om je tegen dit soort extremen te beschermen is om van je tuin een ‘klimaattuin’ te maken. Dat is een tuin met minder stenen, meer planten en waarbij het regenwater de tuin in kan lopen in plaats van het riool. Zo kan men samen de hele wijk koeler en groener maken!

Meer informatie? Bel 0575-712072 of mail naar klimaattuin@zutphenenergie.nl. Het project ‘Klimaattuin Zutphen’ wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zutphen en Waterschap Rijn en IJssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld