Paddenstoelen. Foto: Gerda Boschloo

Paddenstoelen. Foto: Gerda Boschloo

IVN Paddenstoelenwandeling Grote Veld

Natuur

VORDEN - Op zoek naar Heksenboter, Elfenbankjes, Dodemansvingers! Of deze gevonden worden is de vraag, maar dan zijn er vast wel andere paddenstoelen met mooie namen. Ga zondag 8 oktober mee op paddenstoelenjacht. Natuurorganisatie IVN organiseert dan haar jaarlijkse paddenstoelenexcursie. Dit keer op Het Grote Veld, een historisch heidelandschap ten noorden van Vorden.

De natuurgidsen hebben al wat voorwerk gedaan, maar elk jaar laat de natuur ook de gidsen verrassen en zijn er binnen een aantal dagen paddenstoelen verdwenen of verschenen. De wandeling duurt ongeveer twee uur en halverwege is er een pauze met thee, koffie of fris. Aanmelden is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Een klein spiegeltje meenemen is handig. Je kunt dan de onderkant van de paddenstoel bekijken zonder ze te moeten plukken. Kinderen kunnen een bingokaart krijgen met een aantal paddenstoelen erop.

De start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten tegenover Heidepolweg 2 in Vorden. Inlichtingen: Gerda Boschloo-Regelink via ga@boslo.nl afdeling NMA en Klaske ten Grotenhuis via ktengrotenhuis@kpnmail.nl afdeling Zutphen.


ivn.nl/afdeling/zutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld