Saskia Obdeijn. Foto: PR
Saskia Obdeijn. Foto: PR

Hoogtijdagen in de Overtuin met expositie Saskia Obdeijn

Natuur

WARNSVELD - Zondag 7 mei is de Overtuin weer opengesteld. De mooi bewaarde landschapstuin uit 1832 herbergt bijzondere oude bomen uit dat jaar. Zoals de monumentale kastanjeboom, momenteel vol met grote witte bloeiende ‘kaarsen’. Een andere uit 1832 stammende boom is de sneeuwklokjesboom of halesia. De boom bloeit met opvallende witte hangende, klokvormige bloemen die lijken op sneeuwklokjes. En tot slot de honingboom, eveneens uit 1832. Zij komt als een van de laatste in blad en toont nu haar machtige bemoste takken. En dit alles met een kleurrijke ondergrond van duizenden bosanemonen, lelietjes der dalen en blue bells. En afhankelijk van het weer staan de Chinese blauwe regen uit 1936 en de zakdoekjesboom in bloei. 

In de galerie zijn schilderijen, collages en druktechnieken van Saskia Obdeijn uit Zutphen te bezichtigen. Onder de titel ‘Thuis tussen de bomen’ toont ze een reeks werken met als thema’s natuur, huizen en de stad Zutphen. Kleurrijke werken in verf, papier en hout. De kunstenares heeft altijd al een grote liefde voor bomen gevoeld; hun verschillende karakters, belichaming van de seizoenen en de tekening van hun silhouetten in de winter. Ook komen huisjes steeds weer terug in haar kunst, de basale vorm, het symbool voor thuiskomen, een plaats hebben om te rusten. Speciaal voor deze expositie heeft ze twee workshops in de Overtuin gepland, waarbij er getekend wordt in de tuin. De schetsen worden uitgewerkt met inkt en verf. Meer informatie op www.saskiaobdeijn.nl, aanmelden via info@saskiaobdeijn.nl.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 0626378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld