Duizenden stinzenplanten, waaronder krokussen, staan in bloei. Foto: PR
Duizenden stinzenplanten, waaronder krokussen, staan in bloei. Foto: PR

Voorjaar in de Overtuin met rondleiding

Natuur

WARNSVELD - De lente is begonnen en waar kan men dit beter ervaren dan in de Warnsveldse Overtuin. De in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin trekt ieder voorjaar vele bezoekers. Duizenden stinzenplanten, waaronder sneeuwklokjes, krokussen en scilla’s staan in bloei en zorgen voor een overweldigende aanblik. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is.

Op de Opentuindag van 12 maart wordt er om 14.00 uur een rondleiding gegeven door Klaske ten Grotenhuis. Zij is een autoriteit betreffende stinzenplanten en kan daarover veel vertellen. Welke planten zijn er allemaal te zien en wat zijn stinzenplanten nu eigenlijk? Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar na afloop graag een vrijwillige bijdrage voor het IVN.

Na een wandeling door de tuin is het goed toeven in de sfeervolle oude boerderij, waarin een galerie is gevestigd. Daar is de expositie ‘A Face of Wonder’ van Edith Meijering te bezichtigen. Het is een eerbetoon aan de internationaal geroemde beeldend kunstenares. In de kleine, intieme galerie wordt een selectie uit haar omvangrijke oeuvre getoond. Naast enkele museale werken wordt er veel niet eerder getoond werk van de kunstenares geëxposeerd. Voor de liefhebber is dit een uitgelezen kans om in het bezit te komen van een werk van haar. Voor verdere toelichting zijn deze middag haar zus en zwager aanwezig. Nog te zien tot en met 10 april.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Naast de vertrouwde Driekant-appeltaart en het taartje van de dag wordt er op verschillende Opentuindagen versgebakken wafels met fruit en slagroom geserveerd. 

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00-17.00 uur. 

Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06 - 26378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant