Stinzenveldje vol sneeuwklokjes. Foto: PR
Stinzenveldje vol sneeuwklokjes. Foto: PR

Eerste Opentuindag van de Overtuin

Natuur

WARNSVELD - Op zondag 12 februari staat voor alle bezoekers de poort van de Overtuin weer wijd open. Na de winterstop is dit de eerste Opentuindag en de tuin is nog steeds een beetje in winterrust Maar op de stinzenveldjes zijn al wel duizenden sneeuwklokjes te zien als voorbode van de lente. En ook de krokussen laten zich voorzichtig zien.

De Overtuin is in 1832 aangelegd als parktuin in landschapsstijl bij huize Welgelegen. De tuin is inmiddels tot volle wasdom gekomen en heeft na bijna 200 jaar haar oorspronkelijke opzet goed behouden. Zo zijn er nog verschillende oude bomen, zoals de honingboom en de monumentale kastanje, die dateren van de tuinaanleg. Maar niet alle bomen is zo’n lang leven gegeven. In januari heeft men een ruim 125-jarige lariks moeten laten kappen omdat deze al geruime tijd aangetast was door een zwam: de dennenmoorder. Altijd een verlies wanneer zo’n indrukwekkende boom verdwijnt, maar gelukkig staat er al een nieuw exemplaar klaar om de oude op te volgen.

Na een bezoek door de tuin is het goed toeven in de galerie waar de expositie ‘A Face of Wonder’ van Edith Meijering te bezichtigen is. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Naast de vertrouwde Driekant-appeltaart en het taartje van de dag worden er versgebakken wafels met fruit en slagroom geserveerd. De volgende Opentuindag is 26 februari met de Entdag.  Galerie en terras zijn vrij toegankelijk, entree tuin bedraagt 3,50 euro (kinderen tot 16 jaar, onder begeleiding, vrij toegang). Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Geen pinmogelijkheid, dus contact betalen.


www.deovertuin.nl 

06 - 263 784 94

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld