Pas aangeplant vogelbosje. Foto: SLG
Pas aangeplant vogelbosje. Foto: SLG

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Natuur

ZUTPHEN - In de herfst en de winter eten allerlei vogels en andere dieren de bessen van struiken en bomen en vinden er een veilige plek om te schuilen. Met het aanplanten van vogelbosjes kunnen we deze soorten helpen! Inwoners uit de gemeente Zutphen kunnen nu zelf de handen uit de mouwen steken en meedoen aan de actie vogelbosjes van de Gemeente Zutphen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), Natuur en Milieu Gelderland (NMG) en ondersteund door Zutphen Energie, De Werkmakers en de Bomenstichting Zutphen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/vogelbosje-zutphen.  

Particulieren met een stuk land woonachtig in de gemeente Zutphen kunnen vogelbosjes aanplanten op hun erf of op overhoekjes: stukjes land die niet gebruikt worden. De soorten die aangeplant worden zijn vooral besdragende struiken als meidoorn, Gelderse roos, kardinaalsmuts en lijsterbes. Met streekeigen bosplantsoen creƫren we waardevolle stukjes natuur die een bijdrage leveren aan het versterken van biodiversiteit en het vastleggen van CO2. Help je mee?

Voorwaarden en aanmelden
Enthousiast en ongeveer 100 m2 land of meer tot de beschikking voor een vogelbosje? Doe dan mee. Een adviseur van SLG bekijkt de aanvraag en stelt na goedkeuring een assortiment samen dat passend is in het landschap. Tegen een vergoeding van 0,25 euro per struik schaf je de beplanting aan voor de aanleg van je eigen vogelbosje. Op de feestelijke uitdeeldag in Zutphen op 24 februari 2023 kun je het plantgoed ophalen en daarna aan de slag met het aanplanten. Kijk voor meer informatie, het aanmeldformulier en de voorwaarden op slgelderland.nl.

Dit is een actie van het landelijke project Plan Boom. In de komende jaren draagt men met Plan Boom bij aan het planten van 1 miljoen bomen in Gelderland. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld