Henny Ferwerda bij een van haar schilderijen. Foto: Archief Overtuin

Henny Ferwerda bij een van haar schilderijen. Foto: Archief Overtuin 

Overtuin in Warnsveld sluit zondag seizoen af

Natuur

WARNSVELD - De Overtuin in Warnsveld is komende zondag, 9 oktober, voor de laatste keer dit seizoen open. Na een rondwandeling kunnen bezoekers op het terras of in de galerie genieten van koffie/thee met appeltaart of Overtuin-appelsap. Tevens is het de laatste dag van de expositie ‘De zee heeft vele gezichten’ in de galerie. Astrid Volckerick zorgt er voor een muzikaal intermezzo. Zichzelf op de piano begeleidend zingt zij verschillende jazz-ballads, chansons en bossanova.

De in 1832 aangelegde tuin in de landschapsstijl ziet er in de herfst prachtig uit. Zo staat de monumentale kastanjeboom, die dateert van de tuinaanleg, als een kathedraal in de tuin. De oude Japanse esdoorn kleurt dieprood en samen met de donkerroze struikhortensia ervoor, geeft het een schitterende aanblik. Een rondje door de fraaie herfsttuin mag zeker niet ontbreken.
Bij de expositie ‘De zee heeft vele gezichten’neemt Henny Ferwerda haar publiek mee naar de zee. We horen de meeuwen krijsen en de wind ruisen wanneer we naar haar zeegezichten kijken. Ze werkt met kwast en paletmes in acryl op doek en laat zich bij het schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Met aandacht voor kleuren, lichtval, contrasten en verhoudingen ontstaan bij het schilderen steeds weer abstracte of gestileerde vormen: bomen, een verlaten landschap, de zee, de kust of het waddengebied. “Ik ben veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkend donkere luchten en wolken met een lage horizon”, aldus Henny, die ook in de galerie aanwezig is.

Vrijwilligers
Dat de Overtuin er altijd zo goed onderhouden bij staat is geheel te danken aan alle vrijwilligers die er tweewekelijks op de zaterdagmorgen aan het werk zijn. Een enthousiaste groep mannen en vrouwen die op zoek zijn naar collega’s. Wie deze groep wil komen versterken kan contact opnemen via e-mail:  warnsveld@deovertuin.nl.
Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.
De Overtuin is aan de Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00-17.00 uur. Meer informatie op de website of tel. 0575-559989.


www.deovertuin.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant