De Overtuin. Foto: PR
De Overtuin. Foto: PR

Overtuin opengesteld op Hemelvaartsdag

Natuur

WARNSVELD -  Op donderdag 26 mei staat de poort van de Overtuin open om bezoekers te verwelkomen. Speciaal voor Hemelvaart wordt er om 13.30 uur een rondleiding verzorgd door tuingids Henny Kwinkelenberg, waarin ook de rijke geschiedenis van de buitenplaats aan bod komt. Hieraan zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de tuin wordt op prijs gesteld.

In de galerie is het de laatste dag dat het werk van Bert Strijbos te bezichtigen is. Hij is persoonlijk aanwezig en kan precies vertellen wat hem drijft de prachtige impressies van de natuur rondom Zutphen en de IJssel tot stand te brengen. De schetsen die hij ter plekke maakt met krijt of direct in olieverf werkt hij soms later uit in het atelier op groter formaat of gebruikt deze voor een eigen interpretatie ervan. Soms impressionistisch, dan weer wat realistischer. 

Tevens is er deze dag een verkoop van allerlei soortement vogelboeken, voor slechts 50 eurocent. De opbrengst komt geheel ten goede aan de tuin. Verder kan men  genieten op het terras van koffie en thee met heerlijke taarten of een spelletje jeu de boules spelen.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Alleen contante betaling.  Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur.


www.deovertuin.nl 

info@deovertuin.nl

0575 - 559 989 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld