Zondag 1 mei is de officiële opening van de bijenstal. Foto: PR

Zondag 1 mei is de officiële opening van de bijenstal. Foto: PR

Overvloedige Overtuin

Natuur

WARNSVELD - Dat de monumentale tuin in een buitengewoon overvloedige staat verkeert kan men op zondag 1 mei zelf komen bekijken. Het voorjaar is echt doorgebroken en vele bijzondere planten en bomen laten zich van hun mooiste kant zien.  

Een waar feestje dus. Een heel ander feestje in de tuin is de officiële opening van de bijenstal. Imker Freek Driessen houdt al 20 jaar zijn bijen in de Overtuin, die dit jaar een nieuw onderkomen hebben gekregen. Daar wordt om 14.00 uur bij stil gestaan. En Freek vertelt waarom hij juist voor de Overtuin heeft gekozen.

In de galerie is de expositie Couleur locale van Bert Strijbos te zien. Onder grote belangstelling ging zijn tentoonstelling met de Paasdagen van start. Hij geeft met schilderijen en pastel een prachtige impressie van de natuur rondom Zutphen en de IJssel. Hij schildert voornamelijk en plein-air zowel impressionistisch als realistisch. Naast het afwisselende landschap houdt hij van de wisseling van de seizoenen, een besneeuwd wit stoppelveld of een zonovergoten geel graanveld. De bloesem in een oude boomgaard op Cortenoever of het zonlicht dat door de herfstblaadjes valt. Allemaal te zien tot en met 26 mei.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Alleen contante betaling.  Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 - 559 989

Het voorjaar is echt doorgebroken en vele bijzondere planten en bomen laten zich van hun mooiste kant zien. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant