Bosuil op de Boompjeswal. Foto: Rob van Swieten
Bosuil op de Boompjeswal. Foto: Rob van Swieten

Jonge Vogelaars gaan braakballen pluizen

Natuur

ZUTPHEN - Veel ‘Jonge Vogelaars’ hebben nog nooit een uil in Zutphen gezien. Daar komt zaterdagmorgen 15 januari verandering in. In de kas van de Kaardebol gaan ze de film ‘Lotte en de uilen’ bekijken. In deze film laat de bekende natuurfilmer Ruben Smit het 9-jarige Zutphense meisje Lotte alles ontdekken over het leven van uilen in Zutphen.  

Een leuke film, maar slechts de voorbereiding op het braakballen pluizen. Uilen kunnen namelijk van de door hen opgegeten dieren de haren en botjes niet verteren. Die braken ze uit in de vorm van balletjes. De Jonge Vogelaars gaan deze braakballen uit elkaar halen, uitpluizen. Ze nemen vervolgens de gevonden botjes, schedels, dekschilden, snaveltjes en wat er allemaal nog meer te voorschijn komt, onder de loep. En dan speuren: Wat is het? Van welk dier komt het? En wellicht lukt het een heel muizenskeletje bij elkaar te puzzelen...

De Jonge Vogelaars is voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Het is onderdeel van Vogelwerkgroep (VWG) Zutphen e.o. Ervaren vogelaars van de VWG maken elk seizoen een activiteitenprogramma en begeleiden de kinderen bij deze activiteiten. 

Meer informatie op www.vwg-zutphen.nl/jeugd. Hier vindt men o.a. het seizoensprogramma en verslagen van voorgaande expedities met de jeugd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld