Het Ruysdael Kwartet. Foto: PR
Het Ruysdael Kwartet. Foto: PR

Passieconcert Stabat Mater van Pergolesi in de Walburgiskerk

Muziek

ZUTPHEN - Op zaterdag 16 maart staat de Walburgiskerk in Zutphen in het teken van een bijzonder passieconcert. Georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel, wordt het Stabat Mater van G.B. Pergolesi uitgevoerd, een meeslepend werk dat het verhaal vertelt van Maria’s verdriet aan de voet van het kruis.

Dit indrukwekkende concert wordt mogelijk gemaakt door een getalenteerde groep musici, waaronder sopraan Titia van Heyst, alt-mezzo Roelien van Wageningen, het Ruysdael Kwartet en organist Klaas Stok, die tevens de muzikale leiding op zich neemt.

Het Stabat Mater, een middeleeuws Latijns gedicht, weerspiegelt Maria’s diepe droefheid over het lot van haar gekruisigde zoon. Pergolesi componeerde dit aangrijpende werk in 1736, vlak voor zijn eigen vroegtijdige dood op slechts 26-jarige leeftijd. Desondanks groeide het Stabat Mater uit tot een van de meest geliefde muziekstukken van de 18e eeuw.

Het passieconcert vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024 in de Walburgiskerk te Zutphen. De aanvang is om 20.00 uur. Toegangskaarten reserveren kan via www.baderorgel.nl/concert/passieconcert-stabat-mater. De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mede mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant