De Bubbeltroubadours brengen niet alleen de muziek van Vreeswijk, maar ook korte anekdotes uit zijn leven. Foto: PR
De Bubbeltroubadours brengen niet alleen de muziek van Vreeswijk, maar ook korte anekdotes uit zijn leven. Foto: PR

Bubbeltroubadours brengen unieke Cornelis Vreeswijk voorstelling naar Warnsveld

Muziek

WARNSVELD - Op zondagmiddag 10 maart staat het muziekcafé Warnsveld in het teken van de legendarische Cornelis Vreeswijk. De Bubbeltroubadours brengen een speciale voorstelling waarin zij het repertoire van deze Nederlandse Zweed vertolken. Na een succesvolle try-out in november vorig jaar heeft het programma zijn definitieve vorm gekregen en belooft het een bijzondere middag te worden.

Het programma, getiteld ‘Leven en laten leven’, is een muzikale vertelling die een inkijkje biedt in zowel de muziek als het leven van Cornelis Vreeswijk. Het repertoire is samengesteld uit zijn Nederlandstalige werk, waarbij minder bekende nummers de boventoon voeren. Het programma is zorgvuldig in balans gebracht door aanpassingen in de speellijst, waarbij de invloed van Jim Croce en Leonard Cohen subtiel is vertaald.

De Bubbeltroubadours, bestaande uit John Blijenberg (zang en voordracht), LeJo van Bloois (percussie en mondharmonica), Arie Cijfer (lichtbeelden en montage) en Juun Looijmans (gitaar en mondharmonica), brengen niet alleen de muziek van Vreeswijk, maar ook korte anekdotes uit zijn leven. Deze verhalen, gebaseerd op de biografie ‘Misschien wordt het morgen beter’ van journalist-historicus Rutger Vahl, worden ondersteund door bijpassende foto’s en zorgen voor een unieke ervaring.

Het optreden begint om 14.30 uur in het Warnshuus (Dreiumme 43, Warnsveld), waar de deuren om 14.00 uur worden geopend aan de ingang van de bibliotheek. De toegang tot de voorstelling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd.


bublbltroubadours.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant