De Fluisterbootschippers bij Zonnebloem Gorssel. Foto: PR

De Fluisterbootschippers bij Zonnebloem Gorssel. Foto: PR

Zutphense fluisterbootschippers zingen voor Zonnebloem Gorssel

Muziek

EEFDE - Hun boten fluisteren maar de schippers zingen. Uit volle borst zelfs. Het varen is voor in de zomer maar in de winter zingen de schippers van die Zutphense boten samen in een koor. Dat lieten ze op vrijdagmiddag 9 februari in het hart in Eefde horen aan de gasten van de Zonnebloem afdeling Gorssel.

Een groot koor van mannen en één vrouwelijke schipper, begeleid door hun eigen muzikanten, zong diverse bekende liedjes. Ook kwamen er bekende liedjes aan bod waar door enkele schippers een eigen tekst op was gemaakt, met een ode aan Zutphen en de fluisterboten zoals: Oh, Hagenpoortplein – de fontein – de punters. De teksten van de liedjes werden op een groot scherm vertoond zodat iedereen kon meelezen en meezingen. Dat werd door iedereen gedaan. Het zingen voor een gast die op die dag 95 jaar werd maakte het nog eens extra gezellig.

Binnenkort staan er weer allerlei soorten activiteiten in de agenda. Daarbij zijn een bezoek aan autogallery Aalderink in Brummen, een optreden van Duo Re-mix, een toertocht door de omgeving en natuurlijk de tweemaandelijkse gezamenlijke maaltijden in Epse.
Deze activiteiten staan of vallen met de inzet van de vrijwilligers. De Zonnebloem Gorssel zou er graag meer in hun gelederen krijgen. Wie daar belangstelling voor heeft of juist bezoek zou willen krijgen van een vrijwilliger kan contact opnemen met Riet Wichers, tel. 06-1989 9904. Meer informatie over de Zonnebloem en de activiteiten op de website.


www.zonnebloem.nl/gorssel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant