Het Marcia Bamberg Swing Quartet. Foto: PR
Het Marcia Bamberg Swing Quartet. Foto: PR

Gepassioneerde gipsy jazz bij De Pauw

Muziek

WARNSVELD - Op zondag 18 februari brengt het Marcia Bamberg Swing Quartet een avond vol gipsy jazz bij De Pauw in Warnsveld. Het kwartet, bestaande uit drie muzikanten met vijftien jaar speelervaring samen in bands als de Hot Steamy Classics en de Romantic Warriors, ontmoette in 2018 John Ligthart, een bekende gitarist in de gipsy jazz-scene. Geïnspireerd door de muziek van de echte Sinti tijdens het Django Reinhardt Festival in Fontainebleau, besloten ze samen deze heerlijke swingmuziek te gaan spelen.

Gipsy jazz, ook wel bekend als ‘Manouche Jazz’, ontstond in de jaren ‘30 binnen de Roma zigeuner-gemeenschap in Parijs, met Django Reinhardt als grondlegger. Marcia Bamberg, begeleid door haar kwartet, brengt met veel passie de mooiste Franse en Engelse gipsy jazz-liedjes ten gehore. Ze heeft de oorspronkelijke zang teruggebracht in de nummers om deze muziekstijl toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Het Marcia Bamberg Swing Quartet heeft recentelijk opgetreden in het Nederlandse tv-programma ‘Ranking the Talent’ en heeft een eervolle uitnodiging geaccepteerd om in mei op te treden op het Django Festival Portugal. De band heeft van hun grote liefde voor muziek hun beroep gemaakt en wil het publiek meevoeren naar een warm en zonnig terrasje in Parijs met hun swingende en vrolijke muziek.

Bezetting: Marcia Bamberg (zang), John Ligthart en Ronald Weel (gitaar) en Daniël Gueli (contrabas). Het optreden vindt zondag 18 februari plaats van 14.30 tot 17.00 uur in De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. Entree 12,50 euro. 


www.jazzandsozutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant