De Gospelgroep G-Roots. Foto: PR
De Gospelgroep G-Roots. Foto: PR

Singalong Benefietconcert tegen menstruatie-armoede in Suriname

Muziek

EEFDE - Muzikant Frank Ong-Alok uit Zutphen organiseert op zondag 10 december een Singalong Benefietconcert met diverse artiesten bij Kapel op ‘t Rijsselt. Dit concert heeft als doel bij te dragen aan de aanpak van menstruatie-armoede in Suriname. Frank wordt zelf in december 65 en verkiest geen cadeaus, maar een vrije gift voor Stichting Single Mother Project in Suriname. Hij kwam in contact met deze stichting via Syphanny, de dochter van een bij de stichting aangesloten moeder, die haar verhaal deelde in het NOS journaal.

Menstruatie-armoede betekent beperkte toegang tot benodigde producten zoals tampons, maandverband, of menstruatiecups, en tot goede sanitaire voorzieningen. Kennis over menstruatie is ook van belang. Onhygiënische omstandigheden en een gebrek aan producten vormen een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen en meisjes. In Suriname heerst momenteel zowel een economische als post-Covid crisis, waardoor de situatie van vrouwen en meisjes ernstiger is dan normaal. Veel vrouwen en meisjes ervaren dubbele armoede: gebrek aan geld voor voeding en geen geld voor menstruatieproducten. Sinds de Single Mother Project Suriname gratis menstruatieproducten verstrekt, hebben meer dan duizend vrouwen en meisjes zich geregistreerd. 

Het bewustzijn over menstruatie-armoede moet groeien, en daarom is er nu een benefietconcert georganiseerd. Het gevarieerde programma bevat optredens van onder andere zangeres Fleur Tolman, gitarist Frank Ong-Alok, zangeressen Helianthe Redan en Rosalie Genay, drummer John Ooms, pianist Wolfram Reisiger, gitarist Erik van Doorne, en na de pauze de bekende Gospelgroep G-Roots.

Het belooft een geweldige middag te worden op zondag 10 december in de Kapel Op ‘t Rijsselt om 15.00 uur, Mettrayweg 25 in Eefde. Gratis kaarten zijn te reserveren via fttp@planet.nl. Donaties zijn welkom voor mensen die niet kunnen komen. Voor informatie en sponsoring kan men contact opnemen met Frank Ong-Alok via 06 - 444 049 52. Donaties kunnen ook worden overgemaakt naar bankrekening NL79ABNA0541942018 t.n.v. Flower to the People o.v.v. Donatie Suriname.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld