Old Ni-js. Foto: PR
Old Ni-js. Foto: PR

De band Old Ni-js in het Kulturhus

Muziek

VORDEN - In het Kulturhus van Vorden zijn ze druk bezig met het organiseren van gezellige cafémiddagen met live muziek. Bovendien hebben ze ambitieuze plannen om bekende bands op het podium in de ruime grote zaal te laten optreden. In 2020 zetten ze de toon met optredens van bands als Bökkers, Boh Foi Toch en Old Ni-js, maar helaas dwarsboomde een virus hun plannen. Gelukkig wordt op zaterdagavond 25 november het vervolg ingeluid met een optreden van Old Ni-js.

In Nederland zijn er tal van bands die trouw blijven aan hun moedertaal en songteksten in het Nederlands brengen. In de vroege jaren ‘70 verscheen er echter een band die letterlijk muziek maakte in hun moedertaal, het Achterhoeks dialect. In 1977 scoorde de band Normaal hun eerste grote hit, ‘Oerend Hard’. Dit opende de deur voor vele andere bands die begonnen met zingen in hun eigen streektaal. Old Ni-js ontstond in 2000 als een zijproject van enkele leden van Normaal, zodat ze tijdens de rustigere periodes toch muziek konden blijven maken met als basis hun moedertaal.

De wieg van Normaal
Old Ni-js bestaat uit ervaren muzikanten die in de jaren ‘70 bekendheid verworven als pioniers van Nederlandstalige popmuziek in dialect. Met meer dan 160 jaar gecombineerde ervaring in de muziekscene en een schat aan ervaring, blijft hun liefde voor liveoptredens onverminderd groot. Old Ni-js bestaat uit mannen die aan de wieg van Normaal hebben gestaan: Ferdi Jolij, Willem ter Horst, en Jan Kolkman, met Han Mali op drums, ook bekend als de huidige slagwerker van Boh Foi Toch. Gezien hun muzikale achtergrond kun je zeker nummers verwachten van bands als Normaal en Boh Foi Toch. Ondanks hun vele jaren in de muziekindustrie, staan ze nog steeds als jonge honden op het podium, gedreven om hun publiek een geweldige avond te bezorgen.

Dus wie zin heeft in een avondje uit met muziek in het prachtige Achterhoeks dialect, is op zaterdagavond 25 november aan het juiste adres in het Kulturhus in Vorden. Kaarten voor dit optreden kosten 15 euro en zijn te bestellen via oldnijsvorden.eventgoose.com. Daarnaast zijn kaarten ook verkrijgbaar tijdens de openingstijden van het Kulturhus. Wees er snel bij, want aan de deur zijn mogelijk nog kaarten beschikbaar, maar vol is vol!

Old Ni-js. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld