De Bubbeltroubadours. Foto: PR
De Bubbeltroubadours. Foto: PR

Muzikaal eerbetoon aan Cornelis Vreeswijk

Muziek

WARNSVELD - Op zondagmiddag 19 november brengen de Bubbeltroubadours in buurthuis ’t Nut in Warnsveld een ode aan Cornelis Vreeswijk. Van hun ‘project Cornelis’ hebben zij een bijzondere voorstelling gemaakt.

In deze try-out krijgt hun muziekproject de titel ‘Leven en laten leven’ mee, genoemd naar de uitgebrachte LP in 1973. Het Zweedse repertoire van Cornelis komt niet aan bod. Het programma is samengesteld uit zijn Nederlandstalig werk. Natuurlijk is de troubadour Vreeswijk bekend van zijn hits De nozem en de non en Veronica, maar in deze voorstelling voeren de wat minder bekende liederen uit zijn repertoire de boventoon. De verbindende verhalen volgen een aantal hoogte- en dieptepunten uit het leven van deze markante liedtekstdichter. Het programma verhaalt niet alleen over de muzikale ontwikkeling van de Nederlandse Zweed, maar ook over zijn soms merkwaardige gedragingen. In het ‘Leven en laten leven’ wordt een te spelen lied ondersteund met relevante beelden die daar betrekking op hebben.

De nummers die de Bubbeltroubadours spelen worden verbonden met korte anekdotes uit het leven van de naar Zweden geëmigreerde ‘troubadour uit IJmuiden’. Hiervoor is dankbaar gebruik gemaakt van de biografie ‘Misschien wordt het morgen beter’ van journalist-historicus Rutger Vahl. De voorstelling van ruim anderhalf uur ontroert door een mooie afstemming van muziek, verhalen en bijpassende foto’s.

In deze voorstelling bestaan de Bubbeltroubadours uit John Blijenberg (zang en voordracht), LeJo van Bloois (percussie, mondharmonica en achtergrondzang), Juun Looijmans (gitaar, mondharmonica en achtergrondzang) en Arie Cijfer (lichtbeelden en montage).

Het optreden op 19 november begint om 14.30 uur in buurthuis ’t Nut, Breegraven 1 te Warnsveld, de zaal is open om 14.00 uur; er is parkeergelegenheid bij de kerk. Consumpties moeten contant worden afgerekend, de entree wordt na afloop van de voorstelling betaald in de vorm van een contante gift (vanaf 5 euro).


www.bublbltroubadours.nl
Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld