Orchestre Al Jamal. Foto: Andrea van der Werff
Orchestre Al Jamal. Foto: Andrea van der Werff

Arabische muziek in ‘t Nut Warnsveld

Muziek

WARNSVELD - Op zondag 8 oktober om 12 uur brengt het Wereldlokaal Warnsveld Arabische klassieke en populaire muziek uit Syrië, Palestina, Libanon, Irak en Egypte. Orchestre Al Jamal speelt traditionele en hedendaagse Arabische muziek op authentieke instrumenten met veel improvisatie en soms een lichtelijk jazzy tintje. Dit vindt plaats in ‘t Nut, Breegraven 1 in Warnsveld.

Bandleider Mouafak Al Jamal (Syrië) bespeelt de ud (Arabische luit), qanun (citer) en hij zingt. Hij is een groot vertolker van klassieke Arabische muziek en populaire Palestijnse muziek. De andere musici spelen nay (fluit), viool, accordeon en diverse percussie-instrumenten.

Orchestre Al Jamal speelt en zingt vele verschillende Arabische muzieksoorten, variërend van werkliedjes tot liefdesliederen, van ernstige klassieke muziek tot onstuimige Palestijnse dansmuziek, zoals de dabke-dans. Bijzonder aan de Arabische liederen is het poëtisch taalgebruik. Met verfijnde symbolen wordt de liefde bezongen, dan wel de heimwee naar Palestina. Een ander kenmerk is het gebruik van improvisatie, niet alleen in de muziek maar ook in de teksten. 

Entree 15 euro, jongeren, studenten en leden Nolano 10 euro, kinderen, minima en asielzoekers 5 euro. Kaarten reserveren via info@wereldmuziek.nl en betaal via NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook kaarten aan de zaal kopen.


www.wereldmuziek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld