VoQ Zutphen. Foto: PR
VoQ Zutphen. Foto: PR

Projectkoor VoQ zoekt projectzangers

Muziek

ZUTPHEN - Het Zutphense projectkoor VoQ, onder leiding van dirigente Ingrid Kuipers dit jaar, is op zoek naar gepassioneerde zangers die willen deelnemen aan hun komende project ‘Peace and Hope’.

Het koor, dat zich richt op een breed publiek en bekend staat om zijn gevarieerde repertoire, heeft na enkele stille jaren als gevolg van de coronapandemie, vorig jaar het lustrumproject van vredesliederen uitgevoerd en in juni brachten ze het voorjaarsproject ‘VoQ zingt Musical’ ten gehore.

Dit jaar wordt de traditie van vredesliederen voortgezet met ‘Peace and Hope’. Het programma omvat een scala aan muziekgenres, variërend van klassiek, zoals Fauré’s ‘Cantique de Jean Racine’ en Jenkins’ ‘Ave Verum’, tot lichte muziek, waaronder nummers als ‘Imagine’, ‘An Irish Blessing’, en composities van artiesten als Elbow en Coldplay.

De repetities vinden plaats op donderdagavonden van 19.45 tot 22.00 uur in de Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen, met de startdatum gepland op 12 oktober.

De concerten staan gepland op zondagmiddag 14 januari 2024 in de Ontmoetingskerk in Eefde en op zaterdagavond 20 januari in Het Lichtpunt in Zutphen. Tijdens deze optredens zal violiste Symone Boerstoel haar medewerking verlenen en enkele prachtige vioolsolo’s ten gehore brengen.

Het koor hoopt met een zo groot mogelijke groep zangers een inspirerende nieuwjaars-vredeswens te brengen en nodigt daarom iedereen met enige koorervaring uit om deel te nemen aan dit bijzondere project. De kosten voor deelname aan Peace and Hope bedragen 85 euro, inclusief bladmuziek en koffie/thee tijdens de pauzes. Aanmeldingen kunnen definitief worden gemaakt na ontvangst van de aanmelding en de betaling op rekeningnummer NL84 ABNA 0565 3181 52 ten name van Stichting Projectkoor VoQ.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar infovoq@gmail.com met vermelding van hun adres, telefoonnummer en stemsoort. Voor verdere informatie kunnen ze contact opnemen met de voorzitter van VoQ, Anna Hartskeerl, via 0575 - 572 502 of 06 - 484 075 84. Meer details zijn ook beschikbaar op de Facebookpagina van het koor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld