Het Zutphens Barok Ensemble. Foto: PR
Het Zutphens Barok Ensemble. Foto: PR

Zutphens Barok Ensemble viert veertigjarig jubileum

Muziek

ZUTPHEN - Het Zutphens Barok Ensemble pakt op de veertigste verjaardag uit met muziektheater. In een toegankelijke voorstelling vol zang, dans en spel maakt het publiek in anderhalf uur een reis langs de historie van de barokmuziek. Zaterdagavond 10 juni om 20.00 uur in de Hanzehof in Zutphen.

Hoofdpersoon is Timon van Athene uit Zutphen. Van de bloeiperiode van de barokmuziek in de 17e eeuw reist hij via de neergang in de 18e eeuw en het 19e-eeuwse dieptepunt naar de voorzichtige opbloei begin 20e eeuw en de revival in de zestiger jaren. Hij eindigt in het heden, bij zijn eigen veertigste verjaardag en het jubileum van het Zutphens Barok Ensemble.

De muziek van Henry Purcell - gebaseerd op de stukken Timon of Athens en The Gordian Knot Untied- staat in deze voorstelling centraal en wordt uitgevoerd door het Zutphens Barok Ensemble onder leiding van Elin Eriksson. Sopraan Johannette Zomer en bariton Jasper Schweppe vertolken daarbij de hoofdrollen in de aria’s. Het historische dansgezelschap Triomphe & Enchantement, dat ook het veertigjarig jubileum viert, tekent voor de dans. Dansmeester Frank Perenboom maakte speciaal voor de gelegenheid nieuwe choreografieën. Het verhaal van Timon wordt gespeeld door acteur Martin van Tulder, maar ook hierbij doen orkest, solisten en dansers een niet te missen duit in het zakje. Toneeltekst en dramaturgie door Rianne Heere, productie door David Jorritsma en decor en rekwisieten door Walhallab.

Informatie en kaartverkoop: www.zutphensbarokensemble.nl en www.hanzehof.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld